Vidrig terrorattack

De nyheter som nu kommer från Nya Zeeland är fruktansvärda. En man med automatvapen har gått in i en moské och skjutit ihjäl upp mot 40 människor medan allt live-sändes på nätet. Offren verkar av allt att döma blivit mördade enbart för att de var muslimer.

Denna terrorhandling mot civila kommer naturligtvis polisen att utreda mycket noggrant för att förstå hur nätverket bakom sett ut. Men attacken kommer i en tid som präglats av mycket av hat och misstänkliggörande mot muslimer. Det har i samhällsklimatet blivit okej att ta IS eller terrorhandlingar som en intäkt att sprida en negativ bild av denna del av befolkningen.

Till alla er som i sociala medier ägnar er åt at sprida nidbilder och misstänkliggöra muslimer så är min fråga, känns det bra nu då?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se