Flygkostnader

Västerbottens kuriren skriver idag om Umeå kommuns kostnader för flygresor som ökat från 4 miljoner till 9 miljoner på två år.

Hållbarhetsutskottet stödde mitt förslag att vi ska analysera de ökade kostnaderna i samband med att vi tittar på klimatkompensation vid tjänsteresor. Detta väljer dock VK att utelämna. Utan analys kan ingen dra slutsatser av vad ökningen beror på för kommunen som helhet.

Så varje nämnds resor behövs gås igenom. För Individ- och familjenämnden är kostnaderna för flyg generellt enkla att härleda. Det handlar om socialsekreterare som åker runt om i landet för att kunna följa upp situationen för familjehemsplacerade barn. Detta måste ske enligt lagens krav flertalet gånger varje år. De senaste åren har vi intensifierat uppföljningar samtidigt som vi är beroende av att socialsekreterare snabbt återvänder till Umeå.

Gällande nämndens ledamöter så har ingen av ledamöterna flugit på skattebetalarnas bekostnad. Konferenskostnader är minimala och sedan länge ersatta med studiebesök i vår egen verksamhet och följande av nationella seminarium via webben.

2 kommentarer

  1. Fredrik

    Det är väl bara att konstatera att kostnaderna har ökat och det är ni som leder Umeå som är ansvariga för det. Det spelar ingen roll att ni gömmer er bakom någon politikeranalys, faktum är det det är, det flygs för mycket. Och jag gissar att det bara går flyg till de orter som dessa barn har blivit placerade på, så det har varit stört omöjligt att åka tåg för att göra dessa besök.

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Hej Fredrik, om man vill komma åt kostnader så behöver man veta vad dom beror på och vart dom är. Vårt regelverk är tydligt, det ska flygas mindre och mer möten via videomöten mm!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se