Rensa ut trixarna

Erik Bengtzboe(m) har nu fått sitt ”straff” av Moderaternas ledning. Straffet för att ha felaktigt försett sig med 158 000:- kronor av skattebetalarnas pengar blev ett ”aja-baja” och en stund i skamvrån. Det är rätt så anmärkningsvärt och går långt förbi slarv. Skulle samma sak ha hänt en vanlig knegare skulle vederbörande blivit polisanmäld.

Jag struntar högaktningsfullt i om det är moderater, sverigedemokrater, socialdemokrater, liberaler eller någon annan som trixar. Fusk och ”sko-sig mentalitet” ska ut ögonaböj och varenda krona ska återbetalas. Bengtzboe(M) kan gott ställa sig i kö på arbetsförmedlingen, om han nu hittar något kontor.

Vad är det egentligen för synsätt och kultur som har fått fäste när något sådant här accepteras. När Liberalernas Emma Carlsson Löfdahl(L) avslöjades med handen i syltburken krävde ledningen omedelbart dennes avgång. Moderaternas reaktion signalerar snarare motsatsen, att man inte ser allvarligt på uppgifterna. Antingen är Bengtzboe(M) skyddad av vänner inom Moderaterna eller så är detta ett uttryck för en fullständigt havererad moral.

Som ordförande i en nämnd med ansvar för samhällets mest utsatta är varje dag en kamp för att få ekonomin att gå ihop. Det är bland annat därför Individ- och familjenämnden inte flyger runt halva landet och världen på konferenser. Av respekt för den enskilde och vår personal som finns där ute och sliter i vardagen.

Vad som stör mig mest med Erik Bengtzboe(M) är att karln förväntar sig uppenbarligen en andra chans medan vanligt folk ska straffas stenhårt. Det är klart att politikerföraktet frodas när folk ser hur en del utnyttjar system som redan idag erbjuder goda möjligheter att leva gott på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se