Parallellt universum

Ibland undrar jag om jag lever i ett parallellt universum, då jag inte begriper den politiska debatten i Sverige just nu.

Jag ser regeringsförklaringen och ser oppositionens kommentarer. Konstaterar att stöd till kommunerna lyser helt med sin frånvaro i den politiska debatten. Det talas tamefan om tåg, gängkrig och allt annat än mer pengar till kommunerna. Däremot talas det mycket om vilket utökat ansvar som ska läggas på den lokala nivån.

Samtidigt läser jag nu på morgonen kommentarer från Vindelns kommunalråd. Han skriver att det fattas 10%, av kommunens totala budget, för 2020. Det är många miljoner det som ska skäras ned på hårt arbetande personal och stöd till medborgare.

Det är uppenbart att den nationella nivån antingen saknar insikt eller är oförmögen att ta tag i denna allvarliga situation. Eller så är det bara jag som inte förstår någonting. Höstbudgeten ger facit.

En sak vet jag dock. Och det är om att försöka få en socialnämnd i balans i rådande situation. När ni testat på det så kan alla ni politiska ledare på nationell nivå komma tillbaka och berätta för mig om allt det andra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se