Äntligen blir det verklighet!

Idag har vi gått ut med nyheten att vi under våren kommer bygga det stickspår som länge har planerats i Rundvik, ihopkopplat med Botniabanan. Det känns riktigt bra att det nu blir verklighet, en möjlighet för kommunen att skapa bra förutsättningar för näringslivet. De tär många företag som har varit med i diskussionen och planeringen kring detta. En bra nyhet för Nordmalings kommun!

Projektet finansieras genom medel från Europeiska regionala utvecklingsfonden. Övriga medfinansiärer är Region Västerbotten via Regionala transportplanen och Nordmalings kommun. Den framtida driften av terminalen kommer läggas på en extern driftsorganisation genom upphandling eller på en sammanslutning av företag som genom en förening eller motsvarande kan sköta godshanteringen och driften av terminalen.

Vår duktige näringslivsutvecklare Conny blev intervjuad av SVT idag, det kan du se här. Jag blev intervjuad i P4 om samma fråga och det kan du lyssna på här. Även VK har skrivit om det och det kan du läsa här. Jättekul att media visar ett så stort intresse för det här positiva som är på gång i kommunen!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>