Medborgarlöften!

Overenskommelse 161221

Igår undertecknade jag och en representant från polisen, Mats Bäckström, en överenskommelse om medborgarlöften för att skapa en tryggare kommun tillsammans.Medborgarlöften är konkreta åtgärder formulerade som löften till medborgarna från kommunen och polisen. Det känns bra att vi kan göra detta tillsammans och jag anser att det är bra att löftena är så pass konkreta som de är, det är lätt att följa upp om de genomförs. Syftet är att minska brottsligheten och öka tryggheten i kommunen.Polisen och kommunen har gemensamt lyssnat på kommuninvånarnas synpunkter på vad som är viktigt för deras trygghet och utgått från det när vi har tagit fram löftena.

Så här ser löftena ut:

Polisen lovar att i samverkan med kommunen genomföra minst två särskilda insatser mot narkotika utöver det dagliga arbetet mot narkotikamissbruk. Insatsen riktas i första hand mot unga människor.

Polisen lovar att genomföra minst tre särskilda trafikinsatser utöver det dagliga trafiksäkerhetsarbetet. Insatserna riktas mot rattfylleri, buskörning och hastighetsöverträdelser.

Polisen och kommunen lovar att tillsammans verka för att fler medborgare engagerar sig genom Grannsamverkan och därigenom bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Nordmalings kommun.

Nordmalings kommun lovar att fortsätta med fältverksamheten som innebär att personal från fritidsgården på helgerna åker runt i kommunen och letar upp platser där ungdomar befinner sig.

Nordmalings kommun har avsatt 20 000 kronor för att möjliggöra medfinansiering av drogfria evenemang som anordnas för ungdomar i kommunen.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>