Politikfik

Nu genomför Centerpartiet i Nordmaling årets runda i kommunen för att prata med kommunens medborgare, i år kallar vi det för politikfik. Vi har delat in kommunen i fem delar och planen är att varje år, under några veckor, besöka varje del av kommunen. I måndags besökte vi Hörnsjö, bilden är från det mötet, och mötet var välbesökt, trevligt och vi fick många inspel. I tisdags besökte vi Långed och även där hade vi ett trevligt möte med många inspel. Vi har bland annat diskuterat budget 2018, skol – och förskoleverksamheten i kommunen, belysning i kommunen, kollektivtrafik, bostadsbrist och olika sätt att åtgärda den på. Där pratade vi bland annat om de hus som står tomma ute i våra byar. Vi diskuterade också den bristande mobiltäckningen och otryggheten den skapar. Vi tar med oss alla inspel vidare i kommunen och både de tomma husen samt mobiltäckningen har vi också skrivit motioner kring till Centerpartiets partistämma i september, för att försöka påverka på en nationell nivå.

Vi har tre politikfik-kvällar kvar, den 4/5 19.00 i Rundvik, i folkets hus, den 10/5 19.00 i Nordmaling, hos 2 Bröder Café och Bistro samt den 15/5 19.00 i Norrfors. Vi ser dessa träffar som väldigt bra  tillfällen till dialog och vi hälsar alla intresserade välkomna!

politikfik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>