Vill du ha en lokal mataffär?

Vill du att service och affärer ska finnas kvar i din närhet? Ja, då måste du handla där. Det går inte att bara kompletteringshandla, det överlever inte affärerna på. I Nordmalings kommun har vi väldigt många duktiga entreprenörer, otroligt engagerade människor som driver en mängd olika typer av verksamheter. Fler och fler börjar förstå nyttan av närproducerat och lokala företag och det är så klart jättebra, anlitar du företag från orten är det också närmare till service om något problem uppstår med en produkt eller annat. Priserna brukar många skylla på,men jag har jämfört priser på olika produkter och det skiljer inte mycket, ibland är butikerna i kommunen till och med billigare än de i Umeå.

På alla de företagsbesök jag är på så träffar jag ju många av alla dessa driftiga personer och för en tid sedan besökte vi Little Bobby´s i Lögdeå, en mataffär som drivs av Bobby och Erica, två väldigt engagerade och duktiga människor som nu har slitit hårt för att få verksamheten på fötter. Att driva en matbutik på landsbygden är inte lätt, speciellt också med tanke på närheten till Nordmaling och de affärer som ligger där. De har dock lyckats och de har otroligt många ideer på hur de vill utveckla verksamheten genom att erbjuda en mängd olika tjänster. Nu slås dock fötterna undan för dem, vägen genom Lögdeå och Mo byggs om och det är så klart bra att den förbättras, men nu är bron mellan Lögdeå och Mo stängd och då sjunker Little Bobby´s försäljning drastiskt. Från kommunens sida försöker vi hitta sätt att hjälpa dem på, men vi har inte så många vägar att gå där, vi har kontakt med Länsstyrelse etc för att försöka hitta lösningar. Jag skulle så väldigt gärna vilja hjälpa dessa duktiga människor. Det är så tråkigt att se att nu när de har fått igång verksamheten så händer detta, det är verkligen en krisartad situation för butiken. Så åter till rubriken, vill du som bor i området ha en lokal mataffär? Ja, då måste du handla där. Jag hoppas att du som läser detta och bor i närheten, gör det du kan för att hjälpa till. Vi behöver företag som Little Bobby´s i kommunen! Bilden är från vårt företagsbesök i affären.

little bobbys

 

En kommentar

 1. Leif Holmström

  Mycket kloka ord och tankar.

  Tycker väl att kommunen borde ”hitta vägar” att på något sätt hjälpa till.
  Tips: En turbil / mindre buss, 2ggr. / vecka- i kommunens regi -erbjuder de som bor ”på fel sida” skjuts till närbutiken.
  (Eventuell kostnad för den åkande motsvarande bilresa till å från Nordmaling, som nu kanske blir alternativet, ca: 20- )
  Leif

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>