Viktigt ställningstagande idag

Nyss röstade riksdagen om huruvida Ulf Kristersson skulle bli statsminister eller inte, Centerpartiet valde att rösta nej eftersom vi både i valet och efteråt har varit tydliga med att vi inte kan tänka oss att sitta i en regering som är beroende av SD, inte heller kan vi stötta en sådan regering. För oss handlar det om våra grundvärderingar och vilket Sverige vi vill ha. Vi vill ha ett öppet, medmänskligt, jämställt och varmt Sverige och det kommer vi fortsätta jobba för även framöver. Det har i media bedrivits en märklig debatt som har gått ut på att Centerpartiet sviker Alliansen men Alliansen består av fyra partier inte två. Jag är stolt över att Centerpartiet, med Annie i spetsen, står fast förankrad i våra grundvärderingar och vår ideologi.

I kommunen hade vi efter valet återigen en tydlig majoritet så för oss var det inte svårt att bestämma hur vi fortsättningsvis ska styra kommunen. Förra veckan genomfördes alla val och jag är så tacksam, stolt och ödmjuk inför att återigen få förtroendet att vara kommunstyrelsens ordförande tillika kommunalråd, jag har ett toppengäng med mig och tillsammans kommer vi göra vårt allra bästa för kommunen. Stort tack för det stöd vi fick i valet! Tillsammans med alla er som bor och verkar i kommunen kan vi nu fortsätta att göra Nordmalings kommun ännu bättre!

2 kommentarer

  1. Petter

    Enda sättet att få ner SD siffror är TYVÄRR att ta med dom vid makten så deras väljare kan se vad de går för. Om inte nästa sittande regering kan åstadkomma nåt vettigt vad gäller brottslighet ,vård och integrering av invandrare kommer SD att växa ännu mer .Går inte att tro att nån kan ”straffa” ut dom.
    OBS röstade med Centern som aktiv medlem men skickat in mitt utträde idag. Troligtvis följer fler och säkert några som tillkommer också i och med dagens ”fadäs”

    • Madelaine Jakobsson (inläggsförfattare)

      Jag tror dock att det C med Annie i spetsen gör rätt och för mig är det viktigt att stå för våra värderingar. Sen håller jag med dig om att integrationen är en viktig knut att lösa och med den följer resten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.