Maggie Swande, Robertsfors

Jag gick och längtade till 1 Maj

Vi i Ånäset hade förberett oss så gott det gick,
Vi skulle fixa musik, sånghäften och vi skulle duka i Diamanten för fikat efter 1maj tåget.
Vi infann oss strax efter nio på fredagsmorgonen vi dukade och kokade 150 koppar kaffe, ordnade med rosorna och tårtorna,
Bar ut fanor och standar, som det ska vara en dag som denna, vi hade en stor bergsprängare med gamla röda sånger, vi monterade spelaren på en pirra så vi skulle slippa bära den men det gick inte det skakade så att vi fick till att börja med bära pirra och spelare så inte tåget skulle gå ifrån oss,
Allt gick bra, Peter Olofssons talade om jobben, krisen och hur vi ska ta oss ur den.
Sen gick alla hem med en ros och vi handdiskade bort 100 kaffekoppar, 100 tårtfat och gjorde så snyggt vi kunde efter oss, tack ni som var kvar och hjälpte oss.
Sen for vi hem och sov.

Lördag var det tänkt att vi skulle åka till stugan men jag fick så mycket att tvätta så vi blev hemma. På söndagen stod jag två timmar utanför ICA Ånäset och samlade in pengar till RIX FMs Gert Fylking och Robban som kommer förbi på E4;an den 20 maj. Dom samlar ju in pengar till prostatacancerforskningen, jag fick ihop 1020 kronor.
Det mest fantastiska var att jag fick 60kr av en tonårsgrabb.
det hade jag inte väntat mig.

Jag tog burken med mig till Driften och tiggde pengar av pojkarna där.
I dag är jag lite ledbruten för vi var och spelade bowling i går, vi kidnappade Gunborg som gått i pension och bjöd henne på mat och ett roligt spel. Det var första gången jag sett en bowlingbana så det tog en stund innan jag fatta hur jag skulle göra.

I kväll ska vi äta surströmming någonstans i Lövånger.
SEN MÅSTE JAG STÄDA.
För det kommer kärt främmande på fredag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.