DEN RÖDA TRÅDEN

Av , , 1 kommentar 6

En sak jag idag saknar är den röda tråden, strategin som behövs för att nå ett mål 5-10 år i framtiden. Denna röda tråd ska grundas i de självklara mål vi alla ser och har varit eniga om i många år.

Den röda tråden ska innehålla allt från t.ex. önskvärda framtida EU projekt som skulle hjälpa oss att korta ned sträckan till mål, till att förankra tankar och visioner hos ALLA i vår bygd, ett helhetsgrepp där vi gemensamt samlar vårt fokus vid en punkt långt in i framtiden som utgör vårt mål.

Vi börjar med att förankra och rota en vision, ett mantra, en inställning hos oss alla som vi bär med oss som en positiv aura. Denna vision måste vara så självklar att den är odiskutabel, det får inte finnas utrymme för någon debatt eller någon form av tvivel om vårt mål. Vi måste kunna enas kring ett mål för att kunna jobba med ett enat fokus. Att uppnå denna målfokusering är så viktig att detta arbete får ta den tid som behövs.

När vi hittat den röda tråden har vi hittat vår startpunkt.

DU MÅSTE ÖPPNA ÖGONEN FÖR ATT SE VAD DU HAR, DÅ SKINER DIN AURA AV STOLTHET OCH DIN ÖVERTYGELSE GÖR MÅLET MÖJLIGT ATT NÅ.

1 kommentar

Aktivisten trampar på ”realisten”

Av , , 1 kommentar 2

 Jag är fylld med idéer och har en stark passion som gör mig övertygad om att det finns en positiv utveckling att hitta i vår glesbygd. Det gäller bara att blåsa bort gamla tankebanor och dåliga tankevanor och ge plats för ett nytt sätt att tänka. Det är svårt att bryta vanor men allt som krävs är att man ger nya idéer en gnutta uppmuntran, tålamod och positivt utrymme för att provas förbehållsfritt.

Även om en idé inte når alla sina uppsatta mål kanske den ändå för med sid NÅGOT positivt och lägger man samman alla idéer genom åren som provats har vi säkert inte vänt men kanske i alla fall bromsat en negativ trend och fram tills vi hittat tillbaka till en positiv anda kanske inbromsning av negativa trender är ett resultat vi får se som framgång.

Om vi når halvvägs till våra mål så når vi längre om målen är högt satta.

Vad består en negativ trend av?

Jo när många uttrycker negativa förväntningar bara för att skydda sig själv och för att sen kunna säga "jag hade rätt", "vad var det jag sa?" och på så sätt ge sken av att vara en klok realist med fötterna på jorden.

Men är denna personliga image viktigare än vår gemensamma strävan efter utveckling av vår bygd? Om man ser en förlorare och en vinnare i detta scenario undrar jag om inte personen som skyddar sitt ansikte och saknar tro på framtiden tydligt framstår som en förlorare vid sidan om den som i alla fall försökte men misslyckades.

 

Vi har nog alla hört meningen "Jag är inte negativ jag är realist".

En ”negativ realist” säger: Vad var det jag sa?
En ”positiv realist” säger: Vi gör sä här i ställe.

I grund och botten vill vi alla samma sak – vända trenden och hitta vår framtid. Om arbetet för att nå dit för vissa bara handlar om att påminna sig själv att hålla sina negativa vibbar för sig själv för att inte smitta ”Åsele andan” skulle jag se detta som en jätteinsats och ett jättesteg i rätt riktning.

 

Vem vet, allt en "realist" behöver är kanske att få bli positivt överraskad någon gång då och då och har man inte uttryckt sin misstro kan man sola sig i framgången.

 Låt oss gå samman och överraska en realist …. 

LEV NU! LEV HÄR!

 

 

1 kommentar
Etiketter: , ,