DEN RÖDA TRÅDEN

En sak jag idag saknar är den röda tråden, strategin som behövs för att nå ett mål 5-10 år i framtiden. Denna röda tråd ska grundas i de självklara mål vi alla ser och har varit eniga om i många år.

Den röda tråden ska innehålla allt från t.ex. önskvärda framtida EU projekt som skulle hjälpa oss att korta ned sträckan till mål, till att förankra tankar och visioner hos ALLA i vår bygd, ett helhetsgrepp där vi gemensamt samlar vårt fokus vid en punkt långt in i framtiden som utgör vårt mål.

Vi börjar med att förankra och rota en vision, ett mantra, en inställning hos oss alla som vi bär med oss som en positiv aura. Denna vision måste vara så självklar att den är odiskutabel, det får inte finnas utrymme för någon debatt eller någon form av tvivel om vårt mål. Vi måste kunna enas kring ett mål för att kunna jobba med ett enat fokus. Att uppnå denna målfokusering är så viktig att detta arbete får ta den tid som behövs.

När vi hittat den röda tråden har vi hittat vår startpunkt.

DU MÅSTE ÖPPNA ÖGONEN FÖR ATT SE VAD DU HAR, DÅ SKINER DIN AURA AV STOLTHET OCH DIN ÖVERTYGELSE GÖR MÅLET MÖJLIGT ATT NÅ.

En kommentar

  1. Lasse Jonsson

    Hej Magnus!

    Det finns många som har bra åsikter om Åseles framtid, eller glesbygden över huvudtaget. Du har tagit detta två pinnar uppåt på ”förädlingsstegen”. Helt rätt tänkt i dessa tider! Om alla går omkring och affirmerar positivt så kommer det att ske till slut! Det påstås att Jantelagen ska vara utrotad inom Kommunen, men det är inget som försvinner över en natt!
    Även attityden behöver förändras för att kunna ta till sig det nya hos en del av oss. Det kan vara smärtsamt att rucka på det konservativa som varit cementerat sen urminnes tider!

    Själv kom jag hit år 2002 för att finna frid efter en 30-årig sejour i Stockholm. En period som medförde att man ”brakade ihop”. När karusellen stannade rämnade omvärlden. Min fru som har en liknande bakgrund kom hit 1999 och vi träffades via en chatsida på text-tv!

    Ta t. ex de rekreationsmöjligheter Kommunen erbjuder, det är verkligen något att bygga vidare på i ekoturismens anda. Att låta slutkörda individer få lugn och ro i sina inre här uppe.
    Med en smart marknadsföring skulle man kunna ta plats och synas med utbudet på de rätta ställena rent kommersiellt och låta nytänkandet resultera i ett unikt koncept i utbudet!

    Hälsningar

    Lasse o Lisa i Lomsjö

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.