Bästa skolkommun?

I dag (2/9) så presenterade lärarförbundet sin årliga ranking över Sveriges bästa skolkommun. Bäst i klassen är den lilla skånska kommunen Vellinge. På en hedrande andra plats kommer Piteå. Men var hittar man Robertsfors? Jo, på en inte allt för hedrande 187 plats av Sveriges alla kommuner.

Kan det vara så att små Norrlandskommuner inte kan prestera bättre. Jo, det kan man. Älvsbyn är på 11 plats, Malå på 22 plats och Åsele på 28 plats för att ta några exempel.

Socialdemokraterna i Robertsfors kommun verkar lite handlingsförlamade när det gäller skolan. Kommunen har under de tre senaste åren legat på plats 170, 226 och i år 178. Vi går ju inte uppåt i rankingen utan står kvar och stampar på mediokra resultat. Trots detta händer det ingenting från den styrande majoriteten.

Vi från folkpartiets sida menar att detta är inte acceptabelt. Kan Älvsbyn, Malå och Åsele så kan vi. Tänk på detta när du röstar den 14 september.

En kommentar

  1. Lars Bäckström

    Jag tycker att detta med olika rankingar alltid ska tas med en nypa salt. Men nu är det ju faktiskt så att (s) alltid tar åt sig äran när Robertsfors kommun stiger i ranking i olika sammanhang så därför bör de ta ansvar även när vi sjunker i ranking som i detta fall. För fyra år sedan var vi på plats nr 155 i Sverige bland Sveriges 290 kommuner i lärarförbundets ranking. Hur är med rankingen nu beträffande nyföretagande samt den senaste rankingen i tidningen Fokus om var det är bäst att bo???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.