Gott och blandat

Efter att ha varit borta över helgen så satte jag mig och kollade in lite bloggar:

Maria K skriver om  ungdomars företagande i sommar och jag kan inte annat än hålla med. Ett bra initiativ!

Däremot blev jag fundersam då jag läste på Göran Z blogg och hans syn på samverkan med olika partier. I ett tidigare inlägg efterlyste jag hur alliansare tänkte ang. samarbete med Sverigedemokraterna och det verkar inte vara några större problem för Kristdemokraterna i V-mina:

”Att generellt vägra samverka med vänsterpartister och sverigedemokrater i frågor där detta vore möjligt, kan knappast sägas stå i samklang med demokratiska grundtanken.”

Så här skriver Kristdemokraterna ang. integration:

”Kristdemokraterna vill bejaka mångfalden. Det gör vi utifrån vår människosyn och solidaritet med andra människor. När olikheter kompletterar varandra skapat en bättre helhet. Att bejaka mångfald är inte att blunda för att den också kan skapa konflikter. Därför måste de konflikter som uppstår hanteras med respekt för varandra och med en vilja att nå fram till samförstånd.”

Hur man får ihop detta budskap med Sverigedemokraterna har jag svårt att förstå, men det är ju trots allt ett besked från Jonzon och KD.

”Om man inför ett val hävdar att man aldrig kommer att samverka med det eller det partiet, visar man snarare på rädsla och osäkerhet inför hur man ska hantera de frågor som dessa grupperingar vill lyfta.”

Jag kallar det att man är tydlig inför väljarna.

Källa:

http://blogg.vk.se/jonzon/2014/03/11/politisk-paria-far-naring-av-isoleringen/

https://www.kristdemokraterna.se/VarPolitik/Politikomraden/Integration/

 

Ps: Idag tog jag in ett av mina nät och jag vill uppmana alla som ska ut på Kultsjöns is att vara försiktig!

– 7 grader och ca 1 dm snö sedan igår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.