Dagbok från avregleringens Sverige

Jag kan inte mer än bli förbannad då jag läser Expressens Anna Bäséns reportage om hur hon tog jobb inom det privata hemtjänstföretaget Bonitas.

Hon flängde runt några veckor som timanställd utan kollektivavtal för att få en bild över hur det är att jobba inom denna bransch med gamla och sjuka. Ingen tid, utskällningar, stress och känslan av att aldrig räcka till för de äldre. Det slutade med att hon höll på att gå in i väggen. Reportaget är döpt till ”Tid är pengar – pengar är vinst”. Det tycker jag säger allt. Har du tid, tycker jag att du ska läsa det.

En annan vardagshjälte är Heba El Khabiry som ringde polis och ambulans då hon upptäckte en 72-årig, autistisk man instängd i en skrubb på vårdföretaget Aleris äldreboende.

Händer inte sådant här i offentliga äldreboenden? Jo det gör det säkert, men jag tror inte att det händer lika ofta. En annan skillnad i det hela är nog de bakomliggande faktorerna till missvården. Än hur hemskt det låter så ser jag en skillnad i brist i resurser pga. kommunernas ekonomi kontra brist i resurser pga. kortsiktiga vinster till riskkapitalister.

Vänstersnack/ vänsterpropaganda? Kalla det vad du vill!  Detta är priset många äldre och sjuka får betala för avregleringar och ”rätten att själv få välja” den sk. ”valfriheten”. Det finns dom som påstår att de själv vill välja vem som ska torka röven deras. Jo, men är du gammal och dement är det svårt att botanisera vilket bolag som passar dig bäst. Du kanske då kan hoppas att du har snälla anhöriga som kan hjälpa dig, annars riskerar du att få ligga i din egen dynga.

Detta är en bild från dagens Svenska äldreomsorg, medan bolagens ägare gör mångmiljonvinster efter skattetrixande.

Som om inte detta elände var nog så upprepar ÅTERIGEN Anders Borg med att det är ”orimligt”.

Denna sorgevisa med svensk äldrevård har pågått nog länge nu, och det måste bli ett stopp på detta vansinne. Att Borg gång på gång uttalar sig verkar inget av dessa kortsiktiga bolag bry sig om och det måste bli till en förändring.

Du gör skillnad så använd din röst för ett rättvisare Sverige  – för ALLA!

sosselogo-ned-300x134

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.