Den nya majoriteten i Vilhelmina

Så var det då klart.

Nästa mandatperiod i Vilhelmina kommun kommer att styras av ett valtekniskt samarbete mellan S+V och politiskt oberoende Bengt Bergsten.

En del lär svära ve och förbannelse över än den ena och den andre. En del lär tycka att det är skönt att valet är över och att vi kommit fram till ett resultat. Bengt Bergsten lär tyvärr få mycket spott och spe av den anonyma mobben av tyckare.

Turbulensen har sedan valet varit stor inom PA och nu ”kräver” man via Tommy Streling nyval pga att majoritetsläget är otydligt. Men läget är inte otydligt. Det är väldigt tydligt anser jag. Det är en majoritet med 14 mandat av 27. Visst hade ett antal mandat till varit önskvärt, men nu ser läget ut som det gör och då måste vi göra det bästa av det hela. Och jag har full förståelse för att alla inte håller med om att detta inte är det bästa, men att börja ropa ”nyval” känns inte seriöst.

Det är beklagligt att det blev på detta vis med denna turbulens, och vad som är hönan eller ägget i denna historia kan endast PAs innersta krets och Bengt B svara på.

Vad som däremot har varit otydligt (eller???) är hur man från PAs sida tänkt bygga en politisk majoritet med de röstresultat som blev. Och med vem? Speciellt om man inte tänkt sig ett samarbete med SD.

S (och jag) samarbetar gärna med Vänstern och Bengt Bergsten, och vi hade gärna sett ett samarbete med HELA PA, men den dörren stängdes relativt snabbt.

Mer lär komma och nu får vi se hur var och en av de politiska partiernas företrädare agerar då det gäller det politiska klimatet och arbetet för Vilhelminas bästa.

 

 

 

 

 

 

 

3 kommentarer

  1. Magnus Johansson (inläggsförfattare)

    Hm. Ser att om man inte är prenumerant på VK så får man inte del av artiklarna. Tänkte inte på det. Då faller ju liksom meningen med att källhänvisa. Inte bra.
    Där ser man vad man kan få lära sig.
    Hur göra framgent?

      • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

        Hej Roland!
        Nä. Jag vet att fler har liknande funderingar. Men detta står JAG för och får sålunda stå på min egna blogg.
        Däremot tycker jag att KG hade skrivit bra nu senast och länkar gärna vidare för dem som är intresserade av hur vi Sossar ser på läget nu:
        http://vilhelminasossarna.bloggo.nu/
        Ha det bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.