Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov

Så har den nya budgeten presenterats och föga förvånande så sågas den både av våra lokala som nationella politiker. Den kommer att drabba än den ena och än den andra. Vallöften sviks i parti och minut. F-n va dåligt detta kommer att bli om man ska tro oppositionen.

Jobblinjen håller på att gå förlorad till förmån för ”låtsasjobb”. Ja jösses.

Men det är klart. Jag förstår dem. Det är trots allt många av dem som fått stå tillbaka under 8 års alliansstyre som nu börjar gynnas av denna budget. Småfolket.

För att se om du påverkas så kan du gå in här och göra en egen koll (På samma sida finns en lång lista på mer eller mindre kända åtgärder).

Jag har dock några reflektioner:

Ungdomar och pensionärer nämns flitigt bland borgerliga företrädare och att man nu höjer arbetsgivaravgiften för unga ska ge högre arbetslöshet sägs det. Men samtidigt gnäller man på att den även höjs för pensionärer som jobbar efter 65. Visst får folk jobba efter 65. Det bryr jag mig inte om. Men varför ska det subventioneras av staten i form av lägre arbetsgivaravgift? Jag tror att majoriteten av befolkningen känner sig nöjda med arbete till 65 och hellre ser att en yngre förmåga tar vid efter dom och får sig ett jobb.

Snus och cigaretter? Att man höjer skatten på snuset mer än ciggen är för mig obegripligt, men eftersom jag har slutat med prillan sedan ett antal år så drabbas jag inte personligen.

Svikna vallöften?

Ja det var nog tämligen väntat då partierna i regeringskonstellationen gick till val var och en för sig.

Men det här är helt klart i rätt riktning.

Nu ska den ”bara” röstas igenom…

 

 

 

 

 

3 kommentarer

  1. Gunnar Andersson

    Som frisk medelålders man med familj och fast jobb var jag säker på att jag skulle förlora ekonomiskt på sossarnas politik.jag hade fel.

  2. €dor

    ”Bunta ihop dom……” fanns det gammal sketch med det innehållet som Lars Ekborg framförde för länge sen (den är visst förbjuden numera visa öppet). Då gällde det en tuff norrlänning i åsyfte som uttalade sig. Jag säger samma sak om oppositionen, Sd inberäknat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.