Dagens politik

* Igår måndag var jag på fullmäktigegrupp med en hel skara politiker och dagens stora händelse där SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) gjorde en dragning på uppdrag från kommunen efter att ha gjort en analys. Mycket intressant och mycket lärorikt.

Jag läste på en grannblogg där Centerns Maria Kristoffersson redogör för siffrorna i stort. I samma veva passar hon på att att slå sig för bröstet över sina år som kommunalråd, och även ge ett tjuvnyp till majoriteten. Men vad jag minns så fanns det kurvor i ekonomin där det dippade rejält och vad jag vet så har Vilhelmina kommun ALDRIG gått back ända tills…..2008 ( – 2238 kr/inv. Drygt 16 miljoner back !!!) och då var ovan nämnda Kristoffersson kommunalråd. Jag har fått höra att man fick ta om budgeten 3 ggr? Var det detta år? Men det må vara.

Vad jag däremot har svårare för, är då Kristoffersson påstår hur hon applåderat SKLs medicin för framtiden och att delar av majoriteten har suttit och stönat.

Ha, ha! För att ha sett det så måste hon titta upp från sin dator, vilken gick glödröd under hela dagen (undrar om det var hennes oootroligt långa blogginlägg hon satt och författade på???) Tur hon är kvinna som kan göra två saker samtidigt 🙂

* Idag var det KS där vi bjöds på en föredragning om div. skogsprojekt där kommunen är ägare/delägare i projekten. Vilhelmina kommun är en stor skogsägare med ca 10 000 hektar och den ska skötas på bästa sätt och då är det bra med en del experthjälp.

En hel del ärenden betades av som fanns på listan och jag måste återigen säga att det är trevliga möten med en bra stämning. Det stöts och blöts, men för det mesta så nås konsensus. Det finns säkert dem som tycker att det låter konstigt och ovant med tanke på allt som varit, men det funkar bra.

Som sista punkt vill jag uppmärksamma att det idag är 70 år sedan Auschwitz befriades av Sovjetiska soldater och världen uppmanas att aldrig glömma detta hemska och jag kan inte annat än hålla med.

 

 

 

2 kommentarer

  1. Göran Jonzon

    Vad trevligt att läsa att du också upplever det som en trivsam arbetsatmosfär i kommunstyrelsens möten, Magnus. Jag tycker nog att du kan ta åt dig själv en del av den äran, då jag aldrig en enda gång upplevt att du sänkt dig till att försöka kliva på oss andra eller ge tjyvnyp och sura kommentarer. Det som glädjer mig mest är när vi som idag kan slänga blockpolitiken över axeln och helt öppet bjuda och ta in varandras kloka argument. Då blir det ingen som äger monopol på frågorna utan beslutet växer succesivt fram på bordet med stöd från alla håll runt omkring. Det är precis min vision om hur demokratisk politik ska vara när den är som bäst och jag tror även det leder till de bästa besluten.
    Tack för ett trevligt och konstruktivt sammanträde !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.