Vem törs lita på KD?

Jag har inte varit någon vän av DÖ (Decemberöverenskommelsen). Jag tyckte att Lövén skulle ha utropat nyval för snart ett år sedan. Förspelet till denna överenskommelse var att SD röstade på en annan budget än sin egen. För att i nästa omgång röstade på den borgerliga budgeten. Resultatet blev kaos och osäkerhet. Tack för det SD! Då detta visade sig ohållbart hotade statsminsiter Löven med nyval då man insåg att detta kaos inte var hållabart med at t SD håller majoriteten som gisslan för att få igenom sin politik. DÖ (Decemberöverenskommelsen) blev ett faktum. DÖ innebar att en minoritetsregering skulle få igenom sin budget oavsett. Detta har av motståndare dock setts som en uppgivenhet i oppositionsrollen. Kan så vara, och DÖ skulle inte behövas om det inte hade varit sp att SD nöjt dem med att rösta på sin egna budget. Jimmie sa ”give them hell” och med den mogna kommentaren avslutar vi detta stycke.

Sålunda har vi alldeles tills förra veckan haft en rödgrön regering som regerat på en borgerlig budget. Detta är bla. en av orsakerna till att du inte känner igen det senaste årets socialdemokratiska &miljöpartistiska politik under det första rödgröna regeringsåret. Sossar /miljöpartister har suttit och regerat med en borgerlig budget. Nu styr man dock med sin egna så nu kan man inte skylla på den saken iaf.

Under den tid som nu har förflutit har det börjats knorra (inte bara bland Kristdemokrater) mot denna uppgörelse och hur man låtit socialdemokrater och miljöpartister lägga en budget som ligger till ”vänster” . Vad hade man trott? Det är ju löjligt att man tro något annat.

Nu har KD (kristdemokraterna) beslutat på sitt riksting att denna överenskommelse inte ska gälla och river upp beslutet. De andra borgerliga partierna följer efter och vad innebär då detta?

Ja så länge man inte går ut med en gemensam budget likt den förra lär inte mycket hända, men det lär visa sig nästa höst då en ny budget ska tas.

Sedan får vi se vad detta innebär för KD med sina 3,4 % i senaste opinionsundersökningen och om de får en skjuts uppåt och isf på vems bekostnad.

Sist har vi då frågan om trovärdigheten och vem som törs göra upp med KD. Den aktien lär ju sjunka som en sten och här har man ett gigantiskt trovärdighetsproblem att jobba med. Den frågan hade man själv berört inom distriktet om man ska tro vår lokala KD-man.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.