Deprimerande

I hela mitt liv har ett gröngult hjärta bankat i min kropp och på mitten/slutet av 80-talet låg man i topp med antal finaler som till slut kröntes med ett SM-guld 1987, Glädjen visste inga gränser.

Jag var på ett antal matcher mot ärkerivalen Skellefteå och det var matcher att minnas. Sportradions Lasse Grankvist sa en gång att det pratas mycket om de olika Stockholmsderbyna, men för honom var derbynas derbyn hockeymatcherna mellan Björklöven – Skellefteå. En legendarisk match som jag missade var uppe i Skellefteå där bägge lagen rök ihop på uppvärmningen INNAN själva matchen.

Under årens lopp verkar det ha infunnit sig en situation där man oavsett hur dåligt det går ska man spöa Skellefteå och det gjorde man inför denna säsong på en träningsmatch. Men med all respekt skulle jag även vilja se denna vilja under säsong och gärna mot andra lag.

Efter -87 hände något och laget föll ur serien och ekonomin kördes i botten och otaliga gånger blev man räddad. Man har fått harva i allsvenskan, gått upp till elitserien, åkt ned igen.

Nu har jag missat resultaten under ett antal veckor och gick in på min app och då blev det återigen deppigt.

3:a från slutet!!!

Med en ekonomi som börjat vända och ny tränare var de tippade som ett av topplagen i allsvenskan och iaf jag började vädra morgonluft. Nu harvar man i bottenträsket på ALLSVENSKAN!!!

Nåväl. Livet går vidare och eftersom jag inte är någon medgångssupporter lär jag få fortsätta deppa över hockeyn ett tag till och ta nya tag nästa år.

Våga vägra svart och gult!

Ha det gott!

4 kommentarer

  1. E Abrahamsson

    Jag håller med, utan Umeå står vi oss slätt. Men ishockeyn? Nja jag vet inte om den så betydande för mig. Men visst kanske jag är av en liten annan åsikt. Mera åt det svart/gula 🙂

  2. Leif Danielsson

    Inte ska du deppa. Fråga Modo-iterna hur de har det. (Vi AIK:are fick lida i femton år) Annars så kan du byta till Svart-Gult.
    Jag var på den omtalade matchen. Rolle Stoltz och Bullen snuddade vid mittlinjen och då bröt helvetet loss. Alla kullrade på isen ända tills vaktmästaren släckte lyset. Själva matchen blev sedan en stor gäspning…

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Hej Leif!
      Först höll jag på att sätta kaffet i vrångstrupen då jag såg att det var Björklövens store räddare, Leif Danielsson som skrev på min blogg. Men det visade sig vara SAIKs nr: 65 Danielsson. Byte?? Ha ha! Jag håller mig hellre med grön-gult här nere i korpserien :-): Men lugn. Jag är som grodan. Lever på hoppet.
      Men det var kul att höra om någon som var på plats på denna legendariska match. Minns du vilket år det var?
      Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.