Miljömåls- och klimatdialog och NPF

Efter att ha haft en hel del att göra har bloggen legat lite i vila, men nu ska ni få höra…….

I morse for jag ned på Plass´n för en dag fylld av föreläsningar och dialog inom såväl politik som skolan.

Först ut var ”Miljömåls- och klimatdialogen” där tillresta tjänstemän (fast alla var kvinnor) från Länsstyrelsen kommit till Vilhelmina.

Ingen kan ha undgått den klimatförändring vi just nu befinner oss i med bl.a den globala uppvärmningen som nu har tagit fart. Från Länsstyrelsen var man intresserad till att höra hur vi i kommunerna jobbar med de nationella miljömålen samt vilka klimatanpassningar som gjorts och som planeras att göras.  Vilka visioner har vi för att nå ett fossilfritt samhälle? Går det och vilka utmaningar har vi framför oss? Frågorna var många.

Vi fick även titta på olika scenarier där vårt län beskrevs i framtiden utifrån en global medeltemperaturhöjning med 2 alt. 4 grader. Vi pratar om ett hundraårigt framtidsperspektiv som är svårt att ta in, men för mina barnbarn kan de bli verklighet. Och frågan är då vad vi lämnar över till våra barn och barnbarn? Det finns mycket att göra och vi som var där insåg att vår egna okunskap var stor om hur vi arbetar med detta område. Ett mycket viktigt område, men tyvärr var det bara två partier som slöt upp på denna viktiga tillställning trots att alla var inbjudna.

Efter en snabb middag blev det föreläsning i biolokalen om NPF, NeuroPsykriatisk Funktionsnedsättning och det var organisationen Attention som stod för denna information. Attention är en intresseorganisation för personer med ADHD, Aspergers syndrom/Autismspektrumtillstånd (AST), språkstörning och Tourettes syndrom.

Föreläsningen har rönt stort intresse och i biosalen samsades 130 föräldrar, skolledare, pedagoger och elevassistenter och lyssnade intresserat till det som sades.

Även här en intressant område som är väldigt angeläget då detta funktionshinder finns överallt i vårt samhälle och där det finns mycket viktigt att lära sig då det i huvudsak är våra barn och deras skolgång det gäller. Och i förlängning hur de ska klara sin skolgång och som kan bli allt från himmel till helvete för att sluta i ett vuxenliv där skolgången spelar en stor roll hur deras framtid ska bli.

Det om detta. Lätt mosig i huvudet.

Nu blir det att varva ned med TV och sedan bingen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.