En Pakistansk T-shirtaffär i fokus

Sista veckan har jag följt en debatt där författaren och den högerextrema åsiktsmaskinen Katerina Janouch basunerar ut att hennes böcker har plockats bort från företaget Pocket shop och med den också hur hennes svans av anhängare bettet sig. Rätt intressant faktiskt.

Företaget Pocket shop finns lite här och var, bl.a på Arlanda och de säljer böcker av allehanda slag.

Bakgrunden är att Janouchs och hennes svans hävdar att hon blivit bortplockad pga sina högerextrema åsikter, medan företaget Pocket shop hävdar att hon numera säljer för dåligt. Vad är då sanningen?

Ja det lär nog bara ägaren och innersta kretsen kring Pocket shop veta, men jag kan inte låta bli att fundera en del kring detta och det faktum att jag både följt debatten, men även fått ta del av kommentarer från ”svansen”.

Naturligtvis finns där en motstående sida som ser saken på ett annat vis, där man stöder företaget och tanken att de har all rätt att ha sitt egna utbud baserat på vad kunderna önskar, försäljning etc… men det ska nog inte stickas under stol med att det säkert finns de som stöder detta bara för att få tvåla till Janouch och hennes svans.

En följd av denna vrede som nu svansen kände blev att man gick in på Facebook och ”värderade ned” företaget Pocket shop och gav företaget ett dåligt betyg. Motdraget blev följaktligen att motståndarsidan gjorde tvärtom. Man skrev upp betyget.

Själv har jag handlat från Pocket shop, som bl.a finns på Arlanda. Sista boken jag köpte var ”Omgiven av idioter” av Thomas Erixsson och vilken jag haft stort nöje av.

Nu hade ju det hela kunnat stanna där, men den senaste vändningen i denna historia är att en T-shirtaffär i Pakistan blivit nedbombad med hatmejl från Janouchs svans och då jag läste detta började ju iaf jag att undra över en del saker kring detta. Tyvärr för denna affär var att den har just namnet Pocket shop och att i sin iver att göra ned och nedvärdera har följaktligen en hel del av Janouch svans hatbombat fel affär. En bokaffär i Sverige blev en pakistansk T-shirtaffär…..ooops….

Janouch har/hade en karriär som författare, hur framgångsrik vet jag inte. Sedan kom hon ut som  propagandaspråkrör med sina högerextrema åsikter.

Frågan jag ställer mig är om det är samma typer av människor som läste hennes tidigare litterära verk som nu läser hennes högerextrema bloggar?

Är hennes nuvarande bloggläsare bokläsare?

Med tanke på att denna svans nu lyckats med att göra ned en Pakistansk T-shirtaffär börjar jag undra hur det står till med läsförmågan i denna svans?

Fortsättningen blev att ”motståndasidan” gick in och kärleksbombade och skrev upp den Pakistanska T-shirtaffären och bad om ursäkt för det dåliga uppträdandet å ”svansens” vägnar.

Det sista är tydligen att Pakistaniern tackat för detta stöd.

Så kan det gå.

4 kommentarer

  1. Edor Abrahmsson

    Gratulerar den nya posten.
    Du bli väl sä karet nu sä dä gå int´ prAtA ve dä 🙂

    Ha en bra fortsättning och än en gång grattis!

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Hej Edor och tack för det!
      Nja. Jag gissar att jag har en omgivning som kommer att ta ned mig if jag blir allt för karut.
      Ha det gott!

  2. GulligaSvenner

    Va är det som får ni svenner att knulla er själva i röven på det här viset? Ni står der och skriker ”åh gud, vi måsta stoppa dom grusomma högeresktremisterna”. Om ni tittar rundt er i 10 sekunder, så vill ni se att det finns ungefär 25 verkliga högerekstrema människor i Sverige. Och 300.000 medlemmar av världens värsta dödskult som hatar svensk kultur och svenner. Ni har mycket större problemer enn högerekstremisme. Ni måste prioritera problemen, det viktigaste först. Jag har varit mycket i Sverige och Norge dom sista 20 åren, men jag har ennu inte sett en enda högerekstremist. Men sist jag var i Oslo, då så jag 250 svartklädda muslimer som gikk i parad med IS-flaggar. Dom skrek och bråkade så folk flydde. Ni svenner måste skärpa er, högerekstremisme är långt ned på listan över problemer ni har nu.

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Kryp tillbaka till den sten du kom ifrån. Du har inget i ett modernt samhälle att göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.