Valet av kommunalråd (KSO) i Vilhelmina

Senaste dagarna har varit både otroligt spännande, men även omtumlande.

Sedan vårt förra kommunalråd Åke S. Nilsson (S) avgick har Mikael Österberg (S) suttit som tf. kommunalråd enär han var 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen.

I Arbetarkommunen vidtog ett arbete med att skaka fram en ny KSO (kommunstyrelseordförande, även kallat kommunalråd) och bl.a jag fick frågan om jag kunde tänka mig att ställa upp. Efter moget övervägande tackade jag JA till förfrågan, men jag var inte ensam om detta. Det fanns fler kandidater.

Intervjuer och frågor avlöste varandra och det hela utmynnade i att valberedningen enhälligt förordade mig av de två slutliga kandidaterna, Jag och Micke Österberg.

Ett måtto som för mig (men även Micke Ö) varit tämligen självklart är; Laget före jaget och repskapsmötet var överens om att oavsett VEM som valdes var det en 100 % uppslutning bakom denne som gällde. Tidigt var även Micke och förklarade att detta gällde på det mer personliga planet och detsamma gällde från mig. Och för mig kändes det skönt att veta att om det nu blev en omröstning till min fördel skulle jag ha Mickes stöd.

Efter en stundtals livlig debatt vidtog omröstning och efter den stod jag som ”vinnare” med en tämligen klar majoritet av ombuden. Omtumlad, men lättad. Bitvis kändes det som surrealistiskt och främmande att höra sitt namn i olika sammanhang och inget som iaf jag är van vid.

Jag blev sålunda Socialdemokraterna i Vilhelminas val till en hel hög av poster inom kommunen som tidigare Åke hade, men som nu skulle upp i kommunfullmäktige för beslut nästa dag.

Som många av er vet har vi i S+V inte egen majoritet i fullmäktige och utan den kunde iaf jag känna att det hela var klart, men alla partier utom S+V lade ned sina röster och efter det var det klart.

Officiellt tillträder jag direkt efter nyår, men har redan börjat prata ihop mig med såväl Micke som lovat hjälpa mig allt vad han kan, men även kommunchefen och kansliet har jag haft en del samtal med och jag tar mig an detta med yttersta ödmjukhet, men känner även här en trygghet i de duktiga tjänstemän som vi har inom kommunförvaltningen.

Det är oerhört mycket att sätta sig in i, men med omgivningens hjälp tror och hoppas jag att det kommer att gå bra.

Inom kommunen är detta det absolut finaste förtroendeuppdrag som givits mig, och jag hoppas kunna ta mig an detta förtroende och förvalta det efter bästa förmåga.

Avslutningsvis vill jag tacka alla som visat sitt stöd i olika former, och den jag främst tänker på är Micke Österberg (S).

Sedan är ju detta förtroendeuppdrag tom i september 2018 och vad som händer efter valet återstår att se….

Ha det gott allihop!

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.