Nytt år. Nya utmaningar

Efter att ha packat en del igår kväll styrde jag imorse kosan ned till Plassn och den nya utmaningen med mitt nya jobb som KSO, Kommunstyrelsens ordförande eller det som i vardagstal går under benämningen kommunalråd.

Till en början är det mycket att sätta sig in i men det finns en hel stab med duktigt folk på kommunkontoret att tillgå och det första blir att försöka bekanta sig med allt nytt folk jag stöter på i lokalerna då det sitter folk och jobbar i var och vartannat kontor.

Några njuter av ledigheten fortfarande och jag passar på att göra bort en del småplock och fix och det är först när man (jag) kommer in i det hela som man märker hur mycket det finns runtikring en för att få saker att fungera. Saker, vissa gånger små, men som jag vill ha gjorda innan det brakar igång på allvar. Jag gillar inte att öda tid och energi på ”systemverktyg” utan vill lägga denna på själva kärnfrågorna och uppdragen då de väl kommer.

En sådan sak är att tex börja gå igenom alla de möten och träffar som jag blir inbokad på och för mig lägga in dem i min kalender. Känns som att denna kalender kommer att bli ovärderlig.

På lunchen blev det till att traska runt på köpingen innan jag hittade mig någonstans att äta, men det löste sig och mitt i lunchrusningen hamnade jag vid ett bord pensionärer som jag fick sällskap av. En trevlig stund med lite nytt folk.

Att köra till och från Saxnäs blir ohållbart i längden, därför har jag skaffat mig ett temporärt boende. Sist jag bodde i Vilhelmina var på ett målningsjobb i början på 90-talet. Då fick ett pannrum duga den förstå veckan innan jag skaffat mig något vettigt. Det här är betydligt bättre.

Nåväl. Blir nog bra får jag hoppas bara man blir varm i kläderna och jag kommer att berätta en del om de utmaningar vi går mot och hur vi tacklar dem.

Ha det gott så hörs vi!

2 kommentarer

  1. Tarja Eliasson

    LYCKA TILL med nya uppdraget!

    Minns Du när jag HELT ENSAM började förespråka på PIA:an att du skulle bli vårt nästa kommunalråd? Av dina kommentarer att döma så verkade det inte troligt just då… Men Ack ”lilla Tarja Eliasson” fick rätt! Jag är nog inte så ”korkad” ändå! Vem trodde på denna utgång när jag för flera år sedan började att plädera för Dig, att Du skulle bli kommunalråd???

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>