Vi ska vara rädda om våra vänner

I dagarna presenterade den rödgröna regeringen en ny, bättre djurskyddslag som ska skydda våra fyrfota vänner.

Den bygger till stora delar på en utredning som den förra borgerliga regeringen gjorde, men där inte många förslag drevs igenom, men ett av dem var tydligen att inte ha sex med djur (tidelag) och det var ju bra.

Den nya moderna lagen bygger på:

Naturligt beteende – Djuren ska i möjligaste mån ha en tillvaro där de kan bete sig naturligt. Som jag fattar det kommer det att innefatta en hel del cirkusdjur, bl.a elefanter och sjölejon.

Kunskap – Man ska ha tillräcklig kunskap om att hålla djur. Det ska inte gå att skylla på att ”man inte visste”.

Förbud mot att överge tamdjursarter – Alla dessa övergivna sommarkatter som går hemska öden tillmötes ska förhoppningsvis minska då detta förfarande blir förbjudet och belagt med straff. Just katter och det problemet med oansvariga ägare är ett område man kommer att titta vidare på.

De olika straffsatserna i samband med brott mot djurskyddslagen kommer att ses över.

Och sist kommer man att titta över pälsindustrin med bl.a minkfarmerna och ska iaf jag dra några slutsatser utifrån det jag skrivit ovan så är det bye, bye med denna industri och det tycker jag inte är EN DAG FÖR TIDIGT. Och här drar jag en gräns. Pälsindustrin är en ovärdig industri som inte hör hemma i vårt moderna samhälle.

 

 

 

Etiketter:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>