Kristdemokraterna och demokratin?

Att vara ute och kolla in vad det skrivs och tycks om, ute i medierna kan vara både upplyftande, men även nedslående. Idag hamande jag på den senare delen och den gav upphov till en del funderingar. Detta efter att ha besökt gruppledaren för Kristdemokraterna i Vilhelmina, Göran Jonzon och hans Facebooksida….

Att man från Kristdemokratiskt håll vill ha ett byte av makten på olika plan i Sverige är jag fullt medveten om och har även förståelse för.

Inom partiet, kommunalt och nationellt driver KD frågor om tex en författningsdomstol och jag skulle vilja påstå att det inte finns någon inom Vilhelmina kommun som drivit frågor om transparens inom politiken, direktdemokrati via sociala medier och teknik så mycket som Kristdemokraternas starke man i Vilhelmina Göran Jonzon. Demokrati och transparens är ledorden, men då jag fick höra att samme man hyllar den Thailändska militärdiktaturen:

”Thailand styrs för närvarande av en militärregim och en klok och förnuftig sådan dessutom!”

Då börjar jag undra om det står riktigt rätt till.

Det är från hans öppna Facebooksida och följs av en förklaring.

”En av Dao:s bröder har växlat upp från risodlare till grönsaksodlingar och lyckats rätt bra med det.

Nu har han fått en premie från regeringen på 10 000 bath (knappt 3000 skr), samt 10 värphöns + 100 odlingsavelsfiskar.

Allt i linje med att göra Thailand oberoende av matimport och att öka självförsörjningsgraden.
Men Thailand är också ensamma i regionen att inte ha socialism som politiskt mål.

Försök tänka tanken att Sverige skulle stötta småbönder på liknande sätt? Vilket ramaskri från vänstern!

Men kom ihåg att vi kommer att få lida bittert för att vi avhändat oss den inhemska matproduktionen och det kan vi tacka socialisterna för!”

Att mycket dynga kommit från Görans dator har jag vant mig sedan länge och vill han hylla diktaturer där man köper folk för pengar, höns och avelsfisk så får det stå för honom och Kristdemokraterna, men det är tydligen att demokrati är något som är bra på hemmaplan, men inte lika bra på andra sidan jordklotet.

Han lever gott i ett land som i mångt och mycket är där vi är pga ”socialister” och dess politik och i höst får han själv gå till fria val istället för att niga och buga inför en despot.

3 kommentarer

 1. erot

  Jag håller med Göran Jonzon,det är ordning och reda i Thailand,jag har varit där mycket,har du varit där nån gång?

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Jepp. 2010. Ett vänligt och trevligt folk. Ordning och reda då också. Jag kunde sitta utan problem med mina paraplydrinkar då som nu.
   Och det spelar ingen roll. Jag tror på demokratin oavsett.

 2. Suzanne Lindberg Sellin

  Blundar han så för det förtryck thailändarna lever i, med sin prostituion där flickor från just den provins Dao kommer ifrån åker till Bangkok och semester paradisen och prostituerar sig för att kunna försörja sina familjer.

  Blundar han för de militärer som bevakar varje steg som tas där du kan hamna i fängelse i åtskilliga år om du säger fel saker.

  Blundar han för den barnprostitution som Thailand har så stora bekymmer med där utlänska män köper barn i allt yngre åldrar och våldför sig på dem

  Blundar han för den korruption som polis och militär står för där de kräver pengar svart under bordet av de som bedriver rörelser, barer osv för att kunna överleva.

  Han måste ha blivit otroligt blind och hjärntvättad på gamla dar.

  Men det var också GJZ som stod på torget vid förra valet och talade om hur fint thailändarna tog han om varandra, hur de äldre tog hand om barnbarn och hur de levde i generationer tillsammans. Han begrep inte att de hade inget val.
  De är tvungna att leva med varandra för att ha råd att leva.

  Barnen växer upp får barn som de inte kan försörja utan måste åka till städerna och försörja sig och då lämnar de sina små barn hos mor/farföräldrar som tvingas ta hand om dem medan deras barn försöker tjäna lite pengar att kunna skicka hem så att de överlever

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>