Vill framåt, men med vilka då?

Såg på TV att Centern haft en stor sammankomst och nu bestämt sig för sin valstrategi där man ”döper” sin kampanj till ”Framåt” och det tycker jag låter intressant.

Lika intressant är då jag läser Maria Kristofferssons blogginlägg och de högt ställda mål man ställer på olika plan. Bra. Man ska sikta högt sedan får valet visa hur långt det nådde och jag ser fram emot sommaren och höstens valarbete och debatter.

Jag blir även nyfiken på det som skrivs och det hon skriver att ” Vi ser att valet kommer att stå mellan att ängsligt blicka tillbaka, eller att gå i spetsen för nya lösningar som gör Sverige ännu bättre.”

Även i detta kan jag hålla med henne, men det är ju synd att hon inte skriver ut vilka hon åsyftar?

För mig som tillhör ett reformistiskt parti ser jag de värdekonservativa partierna som dem som blickar bakåt och inte vill framåt och utifrån detta resonemang Moderaterna, Kristdemokraterna och främst Sverigedemokraterna som de som ängsligt blickar tillbaka.

Ska bli intressant att följa det hela.

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Patrik Marthin

    Hej Magnus.

    Hoppas att du trivs på ditt nya jobb.

    Ganska kul att du beskriver KD som bakåtsträvare. Mig veterligen är KD det enda parti som vill flytta ansvaret för sjukvården från en 155 årig institution som idagsläget inte klarar av leverera en god och tillgänglig vård till alla överallt. Där den administrativa kostnaden ökar på bekostnad av alla som står i kö i väntan på vård, ibland så länge att de hinner avlida innan de hinner få vård.

    Mvh

    Patrik Marthin

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Hej Patrick och tack för det!
      Roligt att jag kan glädja dig, men nja. Det är dina ord att KD enligt mig skulle vara bakåtsträvare. Jag beskriver KD som ett parti som ”blickar bakåt” och eftersom KD ses som ett konservativt parti så kanske det inte är så konstigt. Sedan vet ju inte jag om det är KD som Maria åsyftar? Jag och socialdemokraterna i Vilhelmina känner oss trygga i våra vägval mot framtiden vilket jag tycker denna mandatperiod visar. Och mer är på gång!
      Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.