Snällhetsdokument

Vi Socialdemokrater bjöd in de övriga partierna till en träff i måndags gällande det kommande valet och den mandatperiod (2018-2022). Detta för att samtala om spelregler och uppförande mot varandra. Vilhelminapolitiken har tidigare under historien utmärkt sig för ett dåligt politiskt klimat och tittar man på både det nationella som det internationella planet finns fog för att känna en viss oro.

Som ett resultat av klimatet på hemmaplan antogs det inför valet 2014 ett uppförandedokument (av vissa framställt som snällhetsdokument) med riktlinjer där samtliga partier gick med på i möjligaste mån följa det för att få till ett bättre politiskt klimat. I mitt tycke ett mycket bra och nödvändigt dokument som pekade ut det som många tar som självklart, sunt bondförnuft, men där jag hävdar att om det nu var så självklart så kan jag undra varför klimatet var som det var?

Dock tillhör nu detta historien och jag tror att de flesta är överens om att det funkat betydligt bättre under denna mandatperiod (2014-2018).

Under måndagskvällens möte höjdes röster om en överenskommelse skulle vara nödvändig och även partier som till en början inte skulle skriva på en ev. överenskommelse av olika anledningar.

Inom Vilhelminas socialdemokrater är vi överens om att skriva på ett ”snällhetsdokument” och jag hoppas att alla andra kan komma till samma slutsats.

Till slut till den som undrar hur detta dokument ser ut och vad det innehåller kan du läsa det här.

9 kommentarer

 1. Danne

  Ingen Sverigedemokratiskt namnteckning. Ingår de inte i förhandlingarna, eller finns det inga. Eller har de självmant ställt sig utanför denna kohandel? Är det enda partiet som går sina egna vägar och vinner röster varje dag.

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Hej Danne!

   Om du läser ordentligt så har vi haft samtal (varför du anser det vara ”kohandel” att skriva ned sunt bondförnuft förstår jag inte). Inget är klart, men SD var med på detta möte och likt alla andra så ska de fundera på sin kammare.
   Sist så håller med dig. De går sina egna vägar, och de bär käpprätt åt ……….enligt mig så varför de vinner röster det frågar iaf jag mig.

  • Eric Axelsson (SD)

   Hej Danne!

   Jo Sverigedemokraterna skrev på denna uppförande kod direkt vid inträdet i Kommunfullmäktige.
   Så varför det dokumentet som uppfördes före valet 2014 är länkat här förstår jag inte.

   • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

    Hej Eric!

    Välkommen tillbaka till VK Eric. Är det slut på bojkotten nu?
    Detta är det jag fått mig tillsänt. Om du nu har skrivit på det gamla ”snällhetsdokumentet” från 2014 borde du ha en kopia på det hela och skickar du det till mig ska jag byta ut denna. Tills dess får nog denna ligga kvar på sidan.

    • Eric Axelsson (SD)

     Kommunfullmäktiges ordförande kom till mig och jag skrev på det papperet. Men vars den kopian är vet jag ej.

     Och har jag fått det skickat till mig är det raderat från mailen för länge sedan.

 2. Olof

  Har inte Folkpartiet i Vilhelmina bytt namn ännu? Centralt och på alla andra ställen heter dom Liberalerna. Eller är det något gammalt dokument som legat undangömt som använts?

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Hej Olof!

   Sedan valet 2014 finns inte Liberalerna (Folkpartiet) representerat i Vilhelmina kommunfullmäktige pga sviktande folkstöd.
   Men inför valet 2014 hette de Folkpartiet.
   Om du läser ordentligt ser du att inget nytt dokument är påskrivet och därför lade jag ut det gamla daterat 14/8-2014, men varför skulle snällhetsdokumentet ha varit ”undangömt”?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>