Fullmäktigegrupp och VPG

Igår måndag var det full rulle med fullmäktigegrupp hela dagen. Där går vi igenom en del av de ärenden som ska upp till fullmäktige. Vi ”röda” sitter i vår grupp, Den sk. Allians för Vilhelmina, Centern, Moderater och Kristdemokrater sitter i sin grupp. Politiskt alternativ för sig och Sverigedemokraterna för sig.

En gemensam dragning om ekonomin av vår nye chefekonom med en lightversion av ett resultat tom april månad. Allt mycket osäkert och som vid en första anblick kan se ut som ett stort underskott, men som ovan nämnde ekonom benämda att det ”inte var någon ko på isen”. Och varför det då?

Han jämför med tidigare resultat och visar via sina diagram på de svängningar som varit inom den kommunala ekonomin och det han ser är att det INTE i dagsläget finns några tecken på att dra i någon handbroms. Däremot följer man utvecklingen noga och vi inom politiken får rapporter.

Lite budget kom upp till debatt och vi ligger väldigt lika varandra i tänket i det arbetet. Det som slog mig var ett inspel från Maria Kristoffersson var ett inlägg från ”Centergruppen” och inte från Alliansen. Med det jag läst under det senaste i halvåret kan jag inte annat än börja fundera över Alliansen i Vilhelmina och det faktum att man inte lagt en gemensam budget. Ska bli intressant att följa.

På eftermiddagen var jag på ett mycket intressant möte med VPG (Vilhelmina På Gång) som är en liten sammanslutning av företagare som under årens lopp jobbat med företagsfrågor och med att lyfta företagsklimatet i Vilhelmina.

Den här lilla gruppen har fört en tynande närvaro, men nu vill man sparka igång och de två som nu representerade företagen kommer att bjuda in till en lunch någon gång efter hösten.

En visning för mig av Vilhelmina Ingengörsbyrå avslutade det hela och jag kan inte annat än imponeras över detta företag, det man jobbar med och vilka produkter man tillverkar.

Högteknologiska produkter som tillverkas i de flesta material från rostfritt, aluminium och plaster. Jag stod och tittade på en tandläkarstol som man utvecklat och byggt och snart skulle exporteras till Holland.

Jag kan inte annat än beundra och imponeras.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>