Dikanäs marknad

Igår drog vi iväg ett gäng sossar för att besöka hösthelgen och marknaden i Dikanäs. Första gången för mig och en ny och trevlig erfarenhet.

Bra väder, mycket folk och många knallar. Kan det bli bättre?

Vi sossar var representerade på två ställen på marknaden med en god uppslutning och själv gick jag runt och pratade med folk om allt från väder och vind, politiska spörsmål och hur det det kommer att sluta i valet???

Ibland trixiga frågor och inte helt lätta att svara på och jag har med mig några som jag måste undersöka för att få återkomma med ett svar. Det är mycket till att lyssna in och många gånger kommer funderingar och frågor kring saker som inte är kommunala angelägemheter. Tex vägen mellan Dikanäs och Stalon där vi från kommunen trycker på vad vi kan, men där det är Trafikverket som är den som bestämmer och håller i börsen.

Då det gäller det kommande valresultatet är mina tyckanden och prognoser lika mycket värda som någon annans.

Dagen till ära hade vi även besök från våra toppnamn till riksdag, Isak From och Landstingsfullmäktige, Anna-Lena Danielsson som både höll tal, men även var runt och lyssnade av vad folket hade att säga i olika frågor. Stora som små.

Inne på Hamrebys samtalade vi med ägarna som berättade om deras villkor i att bedriva en liten affär långt ute i glesbygden där man mer och mer känner av konkurrensen från tex näthandeln. En svår fråga där den egna plånboken ska konkurrera med närhet till service och personliga kontakter på hemmaplan. Denna affär har uppnått en kultstatus och jag rekommenderar den som inte varit inne i den till att svänga förbi där om man passerar Dikanäs. Väl värt ett besök då man har allt mellan himmel och jord i denna lilla affär.

Jag är glad och faktiskt lite stolt över att vi hade så pass bra representation från Vilhelminas Socialdemokrater och att vi haft det under HELA mandatperioden. Vi har haft våra träffar som varit öppna för alla och försökt göra det ute i hela vår stora kommun. Sedan har vi haft både våra landstings och riksdagspolitiker här med jämna mellanrum och som är mycket viktigt för dialogen upp till de bestämmande i landsting, riksdag och regering. Som grädde på moset ett antal träffar med ministrar som varit ute i landet och Vilhelmina.

Höstmarknaden i Dikanäs präglas av mycket lokal produktion med lokala företag inom hantverk och matprodukter. Då jag är svag för allt vad som gäller mat passade jag på att inhandla en del godsaker.

En bra dag, med många goda samtal.

Bilden kan innehålla: 2 personer, inklusive Anna-Lena Danielsson, personer som ler

 

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.