Tack till alla ungdomar i Vilhelmina!

Igår var alla partier inbjudna upp till gymnasiet i Vilhelmina, Malgomajskolan.

Alla partier var inte närvarande, men glädjande nog kunde vi Socialdemokrater sluta upp med fyra friska fläktar från vårt ungdomsförbund SSU samt undertecknad gubbe från Vilhelmiansossarna.

Ett klassrum tilldelades oss och där strömmade klasser från hela skolan igenom under dagen som på en kvart fick höra lite grundläggande info från de olika partierna. För vår del blev det info, men mycket lyssnade och diskuterade om hur/ vad som intresserar/engagerar våra ungdomar. Varierade diskussioner där det märktes en viss skillnad mellan årskurs 1 och år 3 där det var lite mer fart på de äldsta eleverna. Inte så konstigt då de haft mer tid att känna varandra och även är några år äldre.

Miljö, jobb, skola, invandring var några ämnen som diskuterades.

Idag onsdag var det så dags för debatt och eftersom detta var en debatt med mer fokus på ungdomarna så tog SSUs distriktsombudsman Christopher Gummesson taktpinnen. Jag fanns mer som ett (stöd :-)) ifa. det skulle komma mer lokala frågor. En bra debatt där det faktiskt hettade till lite grann.

Glädjande nog kan vi även konstatera att vårt arbete (fast jag vill nog tillskriva det mesta våra SSUare) gav frukt i form av en medlemstillströmning så till den grad att SSU nu startar upp en Vilhelminaavdelning. KUL!

Jag tackar både SSU och Malgomajskolans ungdomar för dessa två dagar. En kul tillställning som gav mersmak. Det roligaste hittills under valarbetet. Nu laddar vi för nya aktiviteter….

#SOCIALDEMOKRATERNA

#VILHELMINASOSSARNA

Etiketter: ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.