Malin Norgren

lite sällskap

Av , , Bli först att kommentera 0

Stryk det senaste om att det inte skett några större klavertramp, enorma missöden eller pinsamma incidenter. Detta var BS. Before the spider. Jag har under kvällen delat säng med den största spindel jag någonsin sett.

Större klavertramp: Världens största spindel kröp i min säng.

Enormt missöde: VÄRLDENS STÖRSTA SPINDEL KRÖP I MIN SÄNG.

Pinsamma incidenter: Jag (fyller 21 i år) ringer till mamma i skrattgråtande panik likt en psykopat med insomnia i hopp om att hon ska prata ner mig. När spindelns lik väl ligger i papperskorgen och jag går ut för att kasta platspåsen långt åt hvete undrar min hyresvärd om jag mår bra eftersom att jag lät ”lite upprörd”.   

Bli först att kommentera

en ny stad

Av , , Bli först att kommentera 0

Min första helg i Uppsala har gått utan några större klavertramp, pinsamma incidenter eller enorma missöden. Fredagen bestod av en välkomstceremoni i Universitetsbyggnaden, den byggnaden kan liknas vid en korsning av Notre Dame och Hogwarts (om vi är snälla). Som kontrast (gissar jag) var det rapparen Petter som höll i det hela och vi recentiorer överöstes med massa viktig information från massa viktiga människor. Under kvällen drack jag öl på Norrlands och sedan vin på en mysig uteservering. Hela Uppsala är mysigt, med domkyrkan, slottet, Carolina Rediviva, Fyrisån och lummiga parker. Det enda som förstör idyllen ibland är någon halvnaken recce som gastar en vulgär hejaramsa halvvägs ner i en fontän. 

Anyways, detta innebär att under den resterande helgen har jag inte haft mycket annat för mig än att fixa med universitetsgrejer och boende, samt försöka lokalisera mig i den nya staden. Jag har promenerat sammanlagt tusen mil och har fått en något klarare blick över hur stan ser ut. Jag har även blivit mycket bra på pilla med mobilen och ge intrycket ”jag står bara här och läser mitt sms” fast sanningen är ”egentligen kollar jag gps:en i mobilen och försöker ta reda på var fan jag är”.  

Så det är skönt att skolan och insparken dragit igång. Idag hade jag en tidig föreläsning och grupparbete efter det, och ikväll blir det grillning i en park. Har även hunnit med en arbetsintervju på 7 – eleven samt gjort dåliga försök att hjälpa mitt insparkslag med hejaramsor.  Det känns konstigt att slå sig ner med en kaffe och anteckningsblock i föreläsningssalen igen. Jag får känslan av att det är på låtsas och att jag borde gå och göra något nyttigt istället. Föreläsaren var cool, om man googlar honom kommer det upp massa viktiga saker och hans egna företag som han startat. Om ni googlar Malin Norgren så får ni upp den här bloggen. 

 

Bli först att kommentera

internet

Av , , Bli först att kommentera 0

Mobilt bredband. Hjälp. Min käre far har lånat (läs; gett) mig sitt och det fungerar skitbra. Problemet: jag är livrätt för att jag ska surfa upp för mycket och att mitt internet då ska gå långsammare än tant Agda 85 över övergångstället. Jag har hittills inte vågat gå in på youtube, se aftonbladets videoklipp eller streama filmer. Det sistnämnda kan jag nog glömma, vilket innebär att jag för första gången i mitt liv ska köpa en fysisk DVD. Med fodral och allt. 30 Rock och Freaks and Geeks, you will soon be mine.

Bli först att kommentera

Norrland

Av , , Bli först att kommentera 3

Jag har gått med i Norrlands nation på universitetet. Jag tänker tillbaka på gårkvällen då jag satt på nationens pub inser att jag vilt gestikulerande berättade för två uppsalakillar: ” JAG ÄR AV SAMESLÄKT OCH MINA KUSINER HAR SAMEDRÄKT DÅ DE KONFIRMERAS OCH EN GÅNG MÖTTE JAG TVÅ ÄLGAR PÅ VÄG TILL JOBBET”. Yes. Jag vet inte varför detta är bland det första som kommer ur min mun då jag pratar med folk från söder. Stolthet? Tog trots allt bara med mig en sak till köket då jag flyttade ner. Min mugg som det står ”tärnafjällen” på. Som om det inte var nog så är det målat en ren på den.

 

Bli först att kommentera

och på tredje dagen

Av , , Bli först att kommentera 2

Så. Mer än ett år har gått sedan jag sist skrev. En snabb uppdatering innan vi dyker i: tågluffen var den bästa, båda kurserna betygsattes med ett väl godkänt, efter luffen åkte jag till Turkiet, när jag kom hem fick jag jobb på Pressbyrån och flyttade till världens finaste lilla lägenhet. Har trivts med att känna mig som något i likhet med en working class hero. Nu är jag istället vilsen Norrländska i Uppsala, och här är huvudsyftet att studera, uppleva nytt och inte bli rekryterad av pyromaner (det är nog sådant som händer i större städer).

Ska även säga att denna blogg är återuppstånden på prövotid. Kanske lever den i tre dagar, kanske lite längre. Som vanligt garanteras ingen uteslutning av högmodig överlägsenhet eller grundlös kritik. Dock utesluter inte detta överdoser av romantisering, risiga ordvitsar samt tappra men ack så felbedömda försök till komik. Lite ”monolog förespråkas, dialog diskrimineras” typ.  

Bli först att kommentera

nu åker vi

Av , , Bli först att kommentera 0

Nu är jag klar med mina kurser. Det känns mycket konstigt, men bra. Jag vet verkligen inte hur tentan gick, jag hoppas att jag lyckats skrapa ihop till ett godkänt men man vet ju aldrig. Dock får jag VG på kursen i freds-och konfiktstudier vilket känns fantastiskt. Fast tråkigt att säga hejdå till alla fantastiskt trevliga människor.

Ikväll drar jag iväg på tågluffen! Ungefär en månad beräknar vi vara borta. Eventuell uppdatering kommer att ske härifrån —> LÄNK.  Gaaaaah. Kan ni förstå att detta händer? För det kan inte jag. Puss och kram till alla!  

Bli först att kommentera

helg

Av , , Bli först att kommentera 0

Nu är min hemtenta inlämnad och klar! Tentan i Jöken är den 2 juni, så snart är jag ledig! Det kommer kännas helt udda. Jag har förövrigt haft en trevligt vecka. Mycket plugg som vanligt, men i torsdags kväll mötte jag upp ett gäng Foksare och vi drack en öl på Allstars uteservering. Himla fint. Sedan mötte jag upp Anna och Amanda för att se sex and the city 2. Det var mycket festligt och eftersom det var premiärkvällen av allt så var salongen full av tjejer och man fick en gratis witaminwater. 

Skulle egentligen åkt till Lycksele till farmor och farfar idag, men det belv inte av tråkigt nog eftersom det är lite för mycket plugg som måste göras och lite planering och inköp inför tågluffen. Lika ofta som jag skickar överhypade sms och mail till mina kära reskamrater så får jag likartade tillbaka. Dock är de väldigt koncentrerade på packningen. Meningar såsom "ska vi ta med bestick?!" och  "jag går runt här hemma nu med min ryggsäck, kameraväska och  magväska " (Jessica, hämnd) är ganska vanliga.

Annars då…i går drog jag mig till mariehemsängarna och tittade på brännbollen. Vädret var sämst men det var ganska mysigt att sitta under paraplyerna och prata. Sedan cyklade jag hem och somnade framför tv:n. Vaknade klockan 5 av att det är väldigt ljust ute, med kläder, smink och linser fortfarande på och taklampan som lyser. Fashion.  

Bli först att kommentera

blodomloppet med mera

Av , , Bli först att kommentera 1

Blodomloppet var helfestligt. Picknick-korgen som man fick efteråt var ju faktiskt det bästa. Att addera är även den väldigt sexiga t-shirten som man fick (knallorange med strypkrage) och även en handduk. Idag ska jag ägna hela dagen till att skriva hemtenta. Det fina är ju att halva dagen har redan gått och jag har inte gjort ett skit på den. Gaaah. 

Annars har veckan rullat på och varit ganska stressig, men med ljusglimtar. Träffade Sofia för en mjukglass nere vid kajen, det var fantastiskt. Blodomloppet i torsdags, och även aerobox bootcamp utomhus vid militärhinderbanan. Det var hur kul som helst, jag sprang den där hinderbanan och boxade på min mor till jag inte orkade längre. Min moders kommentar då jag står och boxar för fullt med galen blick och svetten rinnande i mitt grisrosa ansikte: "Du ser ut som en dödgrävare." Tack. 

Lyssnade även på Carl Bildt i fredags. Det var faktiskt lite tråkigt tyckte jag, han var inte alls lika bra som Anders Borg. Dock bättre än Lars Ohly, fast det kanske inte är en sådan enorm komplimang. 

Igår kväll satt jag barnvakt. Vi spelade tv-spel och såg på over the hedge. Hela kvällen blir liksom fylld av fantastiska kommentarer då man umgås med barn. En favorit var då jag frågade Axel om det var mycket folk nere på stan (de hade tittat på invigningen av skateparken).  "Jaaa", säger han och gör en eftertänksam paus, och tittar sedan allvarligt på mig, "jag skulle gissa att det var cirka 2-3 miljoner".

Bli först att kommentera

2 veckor kvar

Av , , 1 kommentar 1

 

Malin, Anna och Jessica på tågluff i europa. 

1 kommentar

tjuv

Av , , Bli först att kommentera 1

Tjo! Igår var jag på maskerad med temat "bad people"! Jag  var en tjuv med randig tröja, fångnummer och mössa (orginellt och engagerat eller hur), och lägenheten fylldes även av maffiabossar, jönssonligan och hells angels för att nämna några. Idag lämnar jag mitt kriminella bakom mig och drar till far för att räfsa och göra trädgården fin. Imorgon kommer annonsen ut i tidningen om att vi ska sälja huset. En mycket underlig känsla. Det finns en risk att jag kommer börja lipa och brista ut i sång typ "denna kåk har varit våran uti många herrans år" eller liknande. Ska försöka hålla mig. 

Bli först att kommentera