Partymat

Så här inför helgen kanske det kan passa med ett partymatsrecept?
Himlarns gott med till exempel potatisgratäng till.

En arbetskollega tipsade mig om det och det blev succé. Lätt att göra-och att äta 🙂 Observera att receptet är för 30 personer.

Kall, marinerad fläskfilé för 30 personer
4 kg fläskfilé
Smör
Salt och peppar (gärna Pepparmix)

Putsa fläskfilén. Krydda med salt och peppar. Bryn runt om i stekpanna. Färdigstek i ugnen på 225 grader till en innertemperatur av 70 grader.
Låt köttet kallna i kylen över natten.

Marinad:
4 dl olja
2 dl balsamvinäger
1 msk salt
1 tsk svartpeppar
200 gr soltorkade tomater
3 krukor basilika

Skiva köttet tunt, lite på snedden, lägg på serveringsfat. Blanda vinäger, olja och kryddor, strimla tomater och basilika, blanda i. Skeda marinaden över köttet, täck med plastfolie och ställ kallt till serveringen.

Sådär ja. Då fick jag känna på hur det känns att blogga om mat… Ganska trevligt. -Framför allt att äntligen få användning av ett av alla "matfoton" jag samlat på mig!  Kanske får ta och bjuda på nåt mer fram över…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.