Marcus blogg

En bra kommun

Jag tror att dom flesta som bor i Åsele kommun är nöjda med hur det är idag. Man har ett jobb att gå till, skola och dagis fungerar bra för barnen och det finns något att göra på fritiden. Och för att kommunen ska vara bra att bo i även i framtiden så behövs det bra satsningar. En förutsättning för att bo här är att man har ett jobb, och för att se till att jobben som finns här blir kvar och fler kan skapas måste det finnas bra möjligheter att vara företagare i kommunen.

Det måste finnas ett bra samarbete med företagen, man måste se vilka möjligheter det finns till utbildning så att företagen kan anställa personal med rätt utbildning. Och det är inte bara företagen som är viktiga för kommunen, satsningar på anställda inom kommunen är viktiga, att kommunen är en bra arbetsgivare är viktigt för att få nya människor att jobba inom kommunen.

Och för att göra det enkelt att flytta hit så måste man vara aktiv och hjälpa dom som vill flytta hit, man ska enkelt kunna få en överblick av det man vill veta, det ska vara enkelt att flytta hit, man ska känna sig välkommen.

Att man har något att göra på fritiden är viktigt, därför måste man forsätta satsa på våra fritidsanläggningar, som till stor del används av ungdomar, och att den yngre delen av befolkningen trivs och har en positiv bild av Åsele är viktigt för kommunens framtid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.