Marcus blogg

Det kan bli bättre

Den 14:e september väljer du vilket Sverige du vill ha. En röst på socialdemokraterna skulle göra att vi får den politik som det här landet behöver, en politik med nödvändiga förändringar. En höjning av a-kassan som gör att fler får ut 80 procent av sin lön vid arbetslöshet, ett stopp av dom osäkra anställningsformerna, fast anställning ska vara norm. Fas 3 avskaffas , vi får en 90 dagarsgaranti som innebär att inom 90 dagar ska ungdomar vara i jobb, praktik eller studier.

Vi får en politik där resurser till välfärden går före skattesänkningar, vi får en bättre sjukförsäkring där fler kan få ut 80 procent av lönen under sjukskrivningen och utan en bortre tidsgräns som finns idag. Det blir investeringar inom vuxenutbildning, högskola,och universitet. Alla gymnasieutbildningar ska ge behörighet till högre utbildningar.

Vi får en politik där det blir en begränsning mot privata vinster i välfärden, kvalitet inom vård och skola ska gå före vinstintresset. Det är en del av dom förändringar som skulle bli om vi får en ny regering, och som behövs för att det här landet ska bli bättre.

Att forsätta med den politik som är idag, där vi har fått stora inkomstskillnader, där företag tycker att vinster är viktigare än kvalite inom vård och skola, där skattesänkningar är viktigare än en bra a-kassa och sjukförsäkring, det är inte vad det här landet behöver.

Sverige kan bli bättre och du kan genom ditt val den 14:e september se till att det blir så.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.