Maria Hellström, Umeå

Changchun 3/1

Idag fick jag se en lite lyxigare del av Kina. Det var himla härligt att checka in på hotellet som var fräscht och ljust. Gick en runda på stan med Emma och Andreas, men det blev inte mycket shopping. Det fanns bara en massa märkesbutiker, typ Fendi, Dior, Nike osv, och det är inte billigare här än hemma, så vi satte oss på ett hotell och drack exklusivt kaffe och te. Jag köpte te för 60 spänn. Dyrt! Men värt det! Har inte fikat på hela turnén, det verkar inte vara så vanligt här…

Vi har också fått väldigt bra mat här i Changchun, så nu har min värsta hemlängtan gått över. Trots att vi fått bra mat så har många ätit ute idag. I lyxiga Changchun finns nämligen så exklusiv mat som Mc Donald´s och Pizza Hut… Verkar som att att det finns fler än jag som längtar efter västerländsk mat…

Cellisterna och basisterna fortsätter att få värdelösa instrument att spela på. En av basarna gick sönder på konserten igår, så den fick limmas inför dagens konsert. En cello har så lågt stall att strängarna kommer för nära greppbrädan, så den är helt ospelbar. Både idag och igår har vi därför tvingats spela en cellist kort. Det intressanta är att man försökt få fram ett nytt stall i en musikaffär, men de säger att alla spelar på samma sorts stall i Kina, att det inte finns något annat att välja på. Säkert! Vi har också fått nöja oss utan Pepita på flöjt, eftersom hon är sjuk. Det är många i orkestern som är förkylda just nu.

Idag hade vi väldigt bra publik på konserten, och orkestern spelade fint. Det var lite gulligt att arrangörerna hade ställt ut en flaska vatten till var och en i publiken.

Efter konserten var alla lyckliga över att kunna ta en en starköl i hotellbaren. Den kinesiska ölen är något svagare än svensk folköl, och har kanske en lite blaskigare smak. Jag tycker i och för sig att den är ganska god och läskande, särskilt som måltidsdryck. Hur som helst, det var inte fel att avsluta dagen med en gammal hederlig Heineken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.