Maria Hellström, Umeå

Songyuan 4/12

Maria HellströmAndreas spelar på flygeln…

Idag har det varit en ganska lugn dag. Efter en bussresa på endast ca två timmar kom vi till Songyuan. När vi kommit fram tog jag en promenad längs vattnet. Det var en trevlig promenad. Det fanns några djur uthuggna i sten och en utomhusscen med en flygel. Flygeln förvånade oss lite, för den borde inte ha det så bra utomhus vare sig på vintern eller sommaren, men efter en liten inspektion konstaterade vi att det inte var en riktig flygel.

Hotellrummet var ok, men hade sina egenheter. Toaletten såg ganska använd ut när jag kom. Vattnet i den var gulbrunt, och grumligt. Även vattnet i kranen var brunt, men det blev bättre när jag spolat en stund. Toaletten blev dock bara marginellt bättre efter att ha försöökt spla några gånger tyvärr. Det fanns även lite spännande saker till försäljning på rummet, allt från strumpor till sexattiraljer av olika slag.

Konserten idag var ganska speciell. Det var jättevarmt på scen och snustorr akustik, så det var nog den värsta konsertlokalen hittills. De som filmade (det var ett TV-team där), och skötte ljuset var jättekonstiga. Kameramannen sprang omkring på scen och filmade folk jättenära mitt under konserten, och ljuskillen tände och släckte en spotlight en massa och tände lamporna till publiken mitt i ett stycke, och enligt Emma såg det jättekonstigt ut! (Hon satt i publiken och lyssnade idag, för att de fortfarande har en helt oduglig cello.)

Det skulle vara intressant att få lära sig lite om de kinesiska trafikreglerna! För den oinvigde framstår det som att ren anarki råder på vägarna. Ska man göra en vänstersväng och det kommer mötande bilar tränger man sig igenom så alla de mötande måste stanna, omkörning sker både i höger- och vänsterfil, även på motorvägarna, och de vita strecken på övergångsställena verkar snarare betyda att fotgängare ska ge företräde åt bilar än tvärtom. Går man över på övergångsstället tutar bilarna, t.o.m. polisen tutar! Men det är ingen som kör särskilt fort, så mitt i allt kaos verkar det som att trafiken för det mesta ändå flyter ganska bra!

Ikväll ska jag lägga mig tidigt så jag hinner sova ikapp lite efter alla sena kvällar och tidiga morgnar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.