Lustigt

Svininfluensan har i dagens pappersvk bytt namn till "den nya influensan". I vk:s nätupplaga heter det fortfarande svininfluensa. Man misstänker att 160 barn smittats i en skola i Skellefteå.

Så till vida det inte rör sig om två olika skolor och två olika virus. Själv försöker jag se positivt på det hela och hoppas att det är en och samma skola och ett och samma virus.

Misstänker att skolans rektor uppmanat tidningarna att inte skriva Svininfluensa då risken finns att barnen kan bli mobbade om de förknippas med ordet svin. Och rent historiskt har ju faktiskt just det ordet en lite dålig klang.

Det lustiga i det här är att media vill tona ner sitt eget påhittade virusnamn. Ja det kanske inte var just vk som uppfann ordet svininflusensa men kvälls och dagspress i allmänhet försöker ju skrämma upp oss för att vi ska köpa fler tidningar och det är klart att det låter läskigare med svininfluensa än kraftig förkylning.
Först vill man förstora sen vill man tona ner…

Tänk på barnen!

SVT ska till helgen visa en film om Hagamannen. Han har som bekant barn och mamman till dessa vill absolut inte att filmen visas. Kan bara tänka mig vad dessa barn fått utstå. Nu ska allt upp i media igen och det är klart att dom själva inte ställer fram popcornskålen och bänkar sig framför tv:n.

Men deras kamrater och kamraters föräldrar kommer förmodligen att vilja se av nyfikenhet och för att kanske få en förklaring.

Barn är inte alltid så snälla, medvetet eller omedvetet. Och det är klart att det kommer tisslas och tasslas, pekas och viskas i skolkorridorer. Fy ändå, kan man inte vänta med att visa filmen tills barnen hunnit bli stora.

Tänk på barnen!

Underbart väder idag, nu blir det promenad…

 

 

 

 

3 kommentarer

  1. Marianne

    Tidigare influenser har haft ortsnamn som Hongkonginfluensan, Asiaten och det finns kanske fler, den här nya influensan skulle egentligen heta Mexico men det godkändes inte av det landet. Varför de tog namnet svininfluensa vet jag ej det hade varit bättre med Nya influensan.

  2. Maria Holmlund

    Svar till Marianne (2009-10-09 10:57)
    Viruset liknar ett som kan drabba svin helt enkelt. Det väl lite ovanligt att människor drabbas av samma virus som djur, fast på senare tid verkar det hända lite då och då tycker jag, Fågel och Galnako m fl…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.