Hur går det för…

…hönorna hos Lars?

(Inte helt lätt att fånga dem på bild och småttingarna bara sprang och gömde sig)

Jo ett tag såg det ut som att de skulle gå under klubban. Ja inte under klubban "så" utan säljas till någon hugad hönspekulant.

Men sen tänktes det om och nu har det byggts ett vinterbonat hönshus i ladan.

Måste säga att jag blev förvånad när jag hörde om planerna om försäljning. För efter att den första chocken lagt sig och familjen insett att de nu var ägare till 3 hönor och en tupp och allt ansvar det innebar, så hördes det som att dom tyckte det var riktigt trevligt med hönor som kacklar och en fånig tupp som går runt och sprätter och låssas vara överhuvud i hönsgården.

 

Alla fick de namn som börjar på S, Sture, Sigbritt, Siri mm. Det visade sig att det riktiga överhuvudet är Siri. En riktig "surhöna" som både ser ut och är en riktig bitch.

Lars som är av den händiga typen snickrade snabbt ihop ett supergulligt hönshus och hönorna såg ut att stortrivas.

Dock hände något märkligt, helt plötsligt slutade alla hönor att värpa ägg. Men ruvade det gjorde dom!? Undrar hur dom tänkte då?

Hur som helst tog familjen kontakt med en van hönsägare, förövrigt var det hon vi köpte dem av. Hon talade om att det kunde bli så ibland men att hon skulle förse hönorna med färdigbefruktade ägg och sen när de fått kycklingar skulle nog äggproduktionen komma igång igen.

Klart att det känns värdelöst att hålla på att lägga ägg hela tiden då det aldrig blir något av dem. I hönsvärlden i alla fall…

Funderar lite på den där tuppen de har, vad sysslar han med på dagarna tro. Inte verkar det som att han gör det han ska. Tydligen kan det vara så att han är lite för ung och kanske inte riktigt fått till schwungen, det återstår att se vad det månde bliva av den killen…

För ett antal helger sen fick jag ett glatt telefonsamtal där det meddelades att Lars och hans fru blivit lyckliga morföräldrar till 5 små kycklingar. Och dom är ju så söta så det är inte klokt.

Allt är frid och fröjd i hönsgården och tuppen är så stolt så stolt och även mammahönorna förstås, tänk vad naturen är underbar den behöver bara en liten knuff i rätt riktning ibland.

Ska bli spännande att se om äggläggning kommer igång igen och om hönorna vågar släppa tuppen in på livet så småning om.

Kor är däremot inte rädda för en fotograf utan vill gärna se vad som pågår och självklart ställer dom upp på bild.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.