Paradis

Julens första Paradisask är öppnad, de första minutrarna minskade antalet praliner i det översta lagret med ljusets hastighet. Men ni vet hur det är, man får ju inte börja på nästa lager innan det första är slut. Brukar inte bry mig om reklam men just det där med Aladdin och Paradisaskarna har liksom fastnat. Men tänk så väldigt trögt det går för det första lagret att ta slut. Både jag och Jonas pinar tillslut i oss Likörtryffel och Marsicrème. 

I går kväll blev jag less och tänkte att jag i alla fall kunde kika på på lager nr:2. Lyfte på den bruna formgjutna  chokladpralinsplasten bara för att kontrollera att ingen i smyg hade börjat på det undre lagret och att jag därmed skulle missa chansen till en Gräddnougat. (den största och godaste!) Detta skulle ju aldrig kunna inträffa i vårt hem men för säkerhets skull så…

Häpet stirrade jag ner i asken, det var något som inte stämmde. De perfekt gjutna facken till pralinerna såg inte alls ut att passa. Snabbt kunde jag konstatera att det saknades en Gräddnougat och att där istället låg en Romrussin! Den enda vita Pärlnougaten var också försvunnen. Förvirrat tittar jag upp på Jonas men han ser lika chockad ut som jag. Hur har detta gått till och framför allt, vem är boven? Vilken fruktansvärd handling! Vem ska vi ställa inför skranket?

Sanna kommer lallande in i rummet och undrar förvånat vad det är med oss. Två bleka föräldrar i soffan som knappt kan kommunicera med omgivningen. När hon till slut fått ur oss vad som hänt skrattar hon käckt, lägger handen på min axel och säger, -Det var ju jag, blev så godissugen idag och det fanns ju inga goda kvar på det övre lagret. 

Det kändes som om en sten föll från mitt hjärta. Tack gode gud att hon erkände. Nu kan vi gå vidare och försöka lägga det här bakom oss, tänkte jag. Men hur? Vad ska hon få för straff?

Sanna som inte märker nånting tar upp asken och norpar åt sig en pralin och försvinner snabbt uppför trappan. Hon har säkert också sett reklamen men i hennes värld finns nog inte en tanke på att plåga i sig onyttigheter man inte tycker om bara för att någon lustig reklamskapare slog huvudet på spiken för ett antal år sedan.

Det ska finnas 2 Romrussin i varje lager, hur många kan ni räkna till här? Det är dom som ser ut som Shellsnäckan.

5 kommentarer

  1. Jörgen Boman

    Du har närt en nougattrerrorist vid din barm! 🙂 Skönt att höra att jag inte är ensam att göra som henne. Det är ju klart att man inte kan låta bli det undre lagret när det är godare praliner där.

  2. Marianne

    Jag tar med en ask och då får du din gräddnougat, själv tycker jag att romrussin är gott så dom blir inte kvar så länge och vi kan börjar på andra lagret utan fusk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.