Sammanfattningarnas tid är här.

Har nu i nästan ett års tid delat med mig av mina tankar, funderingar och åsikter i olika ämnen. För min egen skull och för dig som ids läsa har jag tänkt mig en liten sammanfattning kring dessa egotripper.

Vad har jag behandlat för ämnen och hur har jag tagit mig an dem?

För det mesta tycker jag nog att jag hållit mig något så när neutral och inte försökt vara alltför elak, men ibland vill jag skicka ut små pikar till dom jag anser kan behöva det. I grund och botten brukar mitt mantra dyka upp titt som tätt, -Visst är vi svenskar duktiga på klaga och vi lider av fantastiska I-lands problem. Men jag är inte dummare än att jag förstår att Sverige skulle inte vara Sverige om vi inte haft alla dessa tyckare. Men ibland kan det i mina ögon gå till överdrift.

Det är superlätt att hitta på saker att klaga på men mycket mycket mer givande att skriva om roliga saker. 

Ämnen jag behandlat är följande:

Sport och motion: Stöckemästerskap i skidor, ELAN, löparknä. Lidingöloppet, slalom, Paradisbadet, och skogspromenader. Här har jag gett mig på allt från tävlingsinriktade mammor till hur vi villade bort oss på vägen till Lidingö

Politik: Sjukhusmat, badhus, parkeringsgarage, konst, botniabanan, renar, färdtjänst. Den bortskämda patienten på NUS fick sig en känga och de oförsiktiga samerna fick en knäpp på näsan. Tänkte att jag i år ska försöka lyfta fram lite positiva saker som jag tycker politiker och andra gör.

Fobier; spindlar och djuptvatten. Jag får jobba vidare med fobierna som jag dock inte anser försvårar mitt liv nämnvärt

Fordon: Motorcykel, Bilar, Limo. Årets händelse var förstås när vi köpte motorcykel. Många tycker nog vi drabbats av 40 års kris och det är mycket möjligt men har ända sen vi sålde våra förra sagt att vi en dag ska rulla fram på två hjul igen. I somras var det dax!

Musik: Melodifestivalen och favoritlåtar, Idol mm. Tja vad vore världen utan musik, plöjer just nu biografin över Guns N ´Roses gitarrist "Slash" och förfasas över hans skandalomsusade liv. Att det inte är lätt att vara världsartist har vi allt för ofta blivit varse om.

Trädgård: Äppelträd, maskrosor och jordgubbsland. Inte heller lätt att vara hobbyträdgårdsmästare, det ska pinseras äppelträd och plockas ogräs dagarna i ända. Att sen fåglarna hackar i mina jordgubbar och lössen invarderar körsbärsbuskarna gör inte saken lättare. Men jag fortsätter kampen och kravodlar vidare.

Mat: surströmming, lasagne, fisksoppa och kräftfiske. Det finns så mycket gott att äta här i världen och jag slår gärna ett slag för våra nationalrätter som surströmming och palt. Palt hoppar jag gärna över själv men lagar den ibland tll de mina.

Högtider: Halloween, jul, kalas i allmänhet. Roligt med fest och jag har googlat mig till lite kunskap kring våra högtider. Måste sovit på konfirmationsundervisningen. Minns dock att vi blev stoppade av polisen på väg till Kurt (prästen) vårt brott: skjutsat på cykel. Vi fick kliva in i polisbilen där vi blev förmanade till bot och bättring.

Tidningsartiklar: aftonbladet, vk mm. Tja vad ska man säga? Tidningar kan verkligen få till det ibland. Idag försöker vk skrämma oss med att snöskottningen kostat 5 mille de senaste 2 veckorna. Och? I november kostade den väl ingenting då kan vi ju ta dom pengarna och betala snöröjningen med i december.

Resor: Ammarnäs, Lycksele, Mädan. Roligt med resor långa som korta. Resor innebär ju ett avbrott i vardagen och ofta till något trevligt. Försöker dra mig till minnes någon tråkig resa under 2009 men går bet.

Har även behandlat ämnen som microvågsugna, bakelser och choklad, hundar, hönor, stavfel mm mm. Toppenkul fritidssysselsättning det här.

Kram Maria

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.