Handikappombudet

En ledig helg fylld med trevliga inslag är snart till ända.

Den rivstartade med en "after work" i fredags. Allstarz hade äran att få servera vårt glada gäng lite buffé och diverse olika drycker.

Det var väl framför allt ölen som gjorde att jag efter ett tag var tvungen att uppsöka toaletten. Så vitt jag kunde se fanns tre varianter. herrarnas, som jag varken vill eller får begagna, handikapptoaletten, som jag inte ansåg att jag behövde och ytterligare en dörr med ordet toalett på i vilken jag gick in. Förmodligen skulle den kunna platsa in i kategorin "världens minsta toalett"  Där spegeln vanligtvis brukar sitta fanns i det här fallet en handtork som i och för sig var väldigt blank och fin och som med lite god vilja kanske skulle kunna användas som spegel. Allt var frächt och fint men inget för en klaustrofobiker. Tänkte att nästa gång backar jag in.

Stämningen var hög i gänget och ni vet hur det är, har man väl börjat springa på toan så dröjer det inte länge förrän man måste dit igen.

Tjejer vill gärna gå två och två av någon anledning och eftersom jag redan rekat lite så föreslog jag att vi skulle välja handikappdörren. Gott om plats, perfekt för rullstolar och andra hjälpmedel, barnvagnar mm eller om man är två som vi var. Men måste säga att två saker inte kändes helt genomtänkta.

1. Varför placerar man toalettrullen på en hk-toalett 1,5 meter bort!? Lite trixigt om du är handikappad. Försökte sätta mig in i situationen där jag som förlamad lyckats ta mig från rullstolen till toan men upptäcker att jag inte når papperet. Nu är det kanske så att är man handikappad har man vant sig och checkar av läget innan man slår sig ner. Tycker dock det känns lite korkat ändå.

2. Till skillnad från den lilla pygmétoan jag först besökte var denna utrustad med spegel. Men varför placera den 1,5 meter upp!? Det finns ju inte en chans att spegla sig om man är rullstolsburen! Tycker även detta känns lite korkat!

Ser framför mig vilken grej vk kan göra av detta….

Hur som helst hade vi väldigt trevligt tills han i baren kom på att han gått utbildning i att se till så besökarna inte blir för glada i hatten. Kan givetvis också bero på att vi eldade lite på våra Sambuca shots för att kaffebönan skulle ge av sig lite smak. Vad vet jag? Hur som helst fick nån av oss inte handla mer i baren varvid vi snabbt beslutade att hitta annan inrättning för fortsatt samvaro.

Det slutade med att vi alla gick hem till Arvid och spelade Guitar Hero och blev bjudna på Kaffe Karlsson (eller vad det nu var för efternamn).

Sen har helgen rullat vidare med besök från Furuögrund och pulkrace i Degernäs. Tror vi avslutar med en Terminator i kväll…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.