Bokbuss

Eftersom jag gillar att läsa böcker är jag en stort fan av den fantastiska uppfinningen bibliotek.

Böcker är ju relativit dyra och när jag väl läst dem så har jag ju ingen större nytta av dem längre. Därför är det strålande att kunna låna och sen lämna tillbaka. 

I Stöcke är vi bortskämda med att en bokbuss dyker upp en gång i månaden. Har ju lite dålig koll på när den ska komma men som tur är har den likt glassbilen en truddilutt den spelar för att påkalla uppmärksamhet. Dessutom tar den en vända runt vårt kvarter innan den stannar. Då blir det blir full fart att leta fram böcker som ska återställas och lånekort som ska hittas.

Jag tycker det är så fantastiskt och så bra att om någon Stöckebo läser detta så uppmanar jag er boklöss att genast bege er till bokbussen nästa gång den kommer. Tänk vilken service ändå!

Men måste bara meddela att nu dröjer det en månad till nästa gång. I går fick jag nämligen ett telefonsamtal från biblioteket. Shit, tänkte jag, nu har jag glömt lämna igen nån bok som det är kö på, och började med att be om ursäkt för det. Men det var inte alls så utan biblioteksdamen ville bara informera mig, som flitig nyttjare av bokbussen, att den tyvär var trasig och inte skulle anlända till Stöcke under kvällen.

Fantastiskt, snacka om att vara mån om sina kunder! Såg på min "Anita" att de försökt nå mig tidigare under dagen också. Hon beklagade och önskade mig välkommen om en månad då bussen åter skulle vara i bruk.

Toppen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.