De Svenska färgerna, gult och blått!

I går kväll hamnade jag för första gången i OS-soffan. Man tävlade i något som kallas Individuell Sprint. Sverige gjorde bra ifrån sig men nådde inte riktigt fram. Och det är klart om man envisas med att åka runt i vita dräkter dekorerade med blaskblått och kallgult vinner man inga OS guld längre.

Nä, den tiden är förbi. Att blått och gult ska ingå i den officiella svenska OS garderoben är ju självklart. Men skippa vitt och använd svart i stället. Svart är coolare, snyggare och framför allt inger det respekt, de tävlande ser helt enkelt lite farligare ut. I hockeysammanhang hejar jag omedvetet alltid på det svarta laget. Tjejerna och killarna i svart är säkert mycket tuffare än de som glider runt i grönt, vitt eller lila.

Noterar att i skidspåret finns en viss förkärlek till rött, blått, vitt, grönt och gult. Tråk tråk! Typiskt skidåkare att vara så färgglada och hurtiga.

Hörde igår hur Jakob Hård och Anders Blomqvist förkunnade att norrmannen Pettersen drog iväg en rökare i en av uppförslöporna. Nu visade det sig att den inte hade någon större effekt. Själv såg jag framför mig hur de övriga i loppet skulle sacka in och hur Pettersen, med sitt oanade vapen, i raketfart skulle passera mållinjen först av alla i alla heat och ta hem Guldet. Tyvärr så blev det inte riktigt så, Pettersen drogs in i en krasch och kunde bara konstatera att norrmännens hemliga vapen som de filat på sen förra OS:et inte gav den utdelning som var tänkt.

Men om bara norrmännen sneglat lite på grannlandet Sverige så hade de helt kunnat skippa "rökartricket". Det är nämligen redan testat och ratat här i Svea Rike. Gunde Svan försökte sig nämligen på det en gång under 80-talet.

Gunde som verkligen är en innovativ herre med värsta sortens tävlingsinstinkt hade under en lång period testat och utformat en ny metod att nå framtida segrar med. Metoden hade visat sig framgångsrik på träning och det var nog bara Tomas Wassberg i den svenska truppen som kunde stå emot Gundes havregrynsgrötmättade gaser. 

Gunde som sällan gjorde oss i soffan besvikna deltog i ett lopp (minns inte vilket) där han inte kände sig riktigt på topp. Han ville ändå leverera och kom då  på den briljanta idén att plocka fram sitt, i hemlighet utformade, icke dopingklassade, vapen. Nu bar det sig inte bättre än att han råkade ta i lite för mycket och därav vill jag åter igen slå ett slag för svarta dräkter i skidspåret! Vill påstå att han i mitt tycke kanske levererade lite för mycket den gången. Metoden lades på is och ingen annan åkare, förrän nu, mig veterligen har i OS sammanhang försökt sig på det gamla tricket för att få folk att tappa fattningen eller farten i det här fallet 🙂

Så där, det var mitt etthundrade blogginlägg.

Kram till alla som kikat in!

 

 

2 kommentarer

  1. Veronica Valtersson

    Pga av mitt nya intresse för FB har jag inte uppdaterat mig på din blogg så ofta som tidigare. Men nu har jag ju onekligen ett knep att ta till inför Stöckemästerskapen imorgon. Vad borde jag ladda med mån tro…?4

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.