Nya glasögon

Att välja glasögon är inte helt lätt. Själv har jag ett par gräsliga som är ca 10 år gamla. Förstår inte hur jag tänkte? Har nog ångrat mig ungefär varje dag sen jag lämnade optikern nån tusenlapp fattigare.

Detta har ju förstås inneburit att jag bara använder dem i "smyg". Före de gräsliga hade jag ett par ännu gräsligare. Nu är det så att jag har ett väldigt litet synfel och behöver i princip bara glasögon när jag kör bil långa sträckor eller när jag ser tv eller när jag som nu ska försöka läsa det jag skriver på skärmen 2 meter bort, vilket är tur eftersom jag dessutom tydligen lider av en släng fåfänga. 

Minns när jag under en period körde taxi. Ibland hade man tur och fick ge sig iväg på lite längre körningar, till Boden, Gällivare eller långt ut i skogen nånstans. Glasögonen fanns med i bilen men plockades inte fram förrän den gamla damen eller den sjuka farbrorn klivit ur. Så fånigt, som om dom skulle bry sig om mina fula glasögon. Men sån är jag. Sitter jag med glasögonen på framför tvn och det knackar på dörren åker dom av fortare än kvickt.

Detta är ju löjligt. Det måste finnas ett par snygga bågar som passar på mig. Alla andra ser ju bra ut i extra utanpålinser. Men alltså, jag känner att det kommer att bli knivigt.

Det är tydligen superinne att ha 70-talsdansbandsglasögon. Varenda kotte se ut som "Elon" i ELON reklamen.

Eller som killarna i NorrlandsGuld reklamen som bär sina töntbrillor med stolthet och är sig själva för en stund.

Med tanke på att dom har blivit utrustade med  tv-rutsbrillor för att göra ett så töntigt intryck, som bara är möjligt, känns det för mig helt främmande att följa modet och köpa ett par. Skulle känna mig som figuren "Franke" i SVT:S julkalender "Höjdarna" som sändes för ett antal år sedan.

 

Har svårt att hålla mig för skratt när den unge seriöse nyhetsuppläsaren i Aktuellt uppenbarar sig i rutan med ett par exakta kopior av "Elons" brillor.

Hur kan det bli så här? Jag skulle ju kunna åka raka spåret hem till mamma och bara plocka ett par bågar ur hennes glasögonsamling, byta glasen och helt plötsligt förvandlas från en alldaglig mamma till världens modedrottning.

Men men, det är inte min grej liksom. Kul med mode, framförallt sånt som får en att le. Och till alla er som eventuellt råkar läsa detta och har köpt ett par moderiktiga bågar, vill jag bara säga, -Helt rätt av er, men glöm inte att spara dem så era barn har något att klä ut sig i och ni har något att skratta åt om 10 år.  

 

2 kommentarer

  1. Veronica Valtersson

    Jag visste inte ens att du hade glasögon. Det där måste du fått om bakfoten, ungefär som att du aldrig blir bra på bild. Du är ju värsta fotogenic!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>