Jaha…

…då kan man kalla sig student då. Första dagen idag. Vi var drygt 30 st som samlades i klassrum A305 för upprop. Jag hade min röda klänning med vita små blommor på som mamma sytt, vita knästrumpor och sandaler. Till det min nya skolväska i blått plastläder med röda fickor…..eh, oj, nu blandade jag visst ihop det lite med när jag började ettan på Brännaskolan i Härnösand. Nä, jag hade mina vanliga kläder förstås men en ny skolväska och nya fina pennor. Pennorna hade jag kunnat skippa för det första vi fick när vi slagit oss ner var två pennor. 

Lite spännande var det förstås i morse och stressigt blev det när tidsoptimisten som vanligt insåg att klockan tickade alldeles för fort. A ringde för att kolla att jag inte glömt var vi skulle i dag och att hon skulle dyka upp om 30 min. Shit, jag som nyss klivit ur duschen! Fläktade runt, hann få på mig lite kläder, svepa i mig en kopp kaffe och en macka, packa skolväskan, kleta på mig lite mascara, precis slå av hårtorken innan A stod i dörren. -Är du inte klar, utbrast hon. (Vilket jag förmodar att hon redan hade misstänkt att jag inte skulle vara) Slängde en snabb blick på klockan och kunde kontra med att hon minsann var 4 min tidig.

Hur som helst var vi ute i god tid och det var tur det. När vi kom fram till universitetet fick vi fullt sjå med att försöka ta oss in på parkeringen. Det fanns inga infarter längre. En lååång gatsten löpte längs hela Gösta Skoglundsväg. A som har en Subaru med 4-hjulsdrift stämplade gasen i botten och vips hade vi forcerat alla hinder…. Eller, tillslut hittade vi en infart och efter att tagit hjälp av en liten cykelväg befann vi oss inne på parkeringen.

Under dagen blev vi proppade med information, fick en guidad tur till Universum dit man kan ta sig torrskod genom inglasade övergångar. Där slog vi alla till på dagenslunch. 72 kr kostade den och vi konstaterade att fortsättningsvis ställer vi oss i microvågsungskön utanför klassrummet och tar bara till Universum i nödfall eller om vi vill lyxa till det nångång.

Efter lunchen var vi ihoptotade två och två. Vi skulle intervjua varandra för att senare kunna presentera partnern inför klassen. Ett led i att lära känna varandra förstås. Vädret var strålande och vi fick som jag leende hade skämtat med A om på morgonen, sitta ute på gräset nedanför SLU. Ganska bra påhitt faktiskt, att få presentera någon annan. Kände mig inte alls lika nervös och darrig på rösten.

I övrigt rådde en lugn och avslappnad stämning. Ingen läxa första dagen och i morgon ska vi visst syssla med Gruppdynamik.

Ha det gott, nu ska jag försöka få bort en sån där osynlig sticka under foten för att kunna ge mig ut på en liten runda.

 

2 kommentarer

  1. Jörgen Boman

    Kul att höra att första dagen gick bra. Du ska se att ni imorgon när ni ska ha gruppdynamik, får ”steka sill”. Den leken gjorde alltid fröken Håkan med oss när vi gick i förskolan och skulle sluta för dagen. Alla fick lägga sig på mage och så skulle alla slappna av. Fröken Håkan gick runt och kollade vem som låg mest still. Då tog han tag i fötterna på personen och vände över personen på rygg och den fick gå hem först. Kommer din nya fröken att orka vända på er alla?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.