Buss

När går bussen?

Hur går bussen?

Tar vi oss ända fram eller måste vi byta?

Hur betalar man?

Ja för er som åker ofta kanske det här låter som en baggis. Men då ska ni ha i åtanke att vi bor utanför stan, har en feltryckt busstidtabell (vilket vi förstås inte hade en aning om), aldrig brukar åka buss, hade lite knappt om tid och inget utrymme för strul och således kände oss något osäkra på hur det hela skulle sluta.

I den feltryckta tidtabellen stod att läsa, Ej kontant betalning men gärna bankkkort!

Ok, inga problem. Men, enligt Sanna som åker buss flera ggr i veckan kan man inte betala med bankkort.

Hur fariken gör man då? Måste jag kanske ta bilen in till stan för att köpa bussbiljett i närmsta pressbyrå? Här ligger en hund begraven, tänkte jag och garderade mig med både kontanter och VISA-kort. Hoppades att Plan B, kapa bussen, inte skulle behöva sättas i bruk. Vi hade även en Plan D, springa hem och ta Passan, vilket inte var önskvärt då vi gärna ville ta ett glas vin eller två vid middagen senare på kvällen.

I den feltryckta busstidtabellen stod klart och tydligt att bussen skulle ta oss hela vägen till Universitetet! Toppen! Men den trevlige busschauffören tittade oförstående på oss när vi frågade om vi klev på rätt buss eftersom det fanns två att välja på. Han letade fram tidtabellen då jag bestämt hävdade att där fanns en tur som skulle ta oss hela vägen. En observant medresenär upplyste oss lite försynt att "Tryck-Fels-Nisse" varit farten. Alla datum i tabellen är fel och "vår" busstur gick bara under sommaren.

Det hela löste sig fint ändå. Vi fick betala med kontanter, den snälla medresenären tipsade om att vi, inne i stan, kunde byta till Holmsundsbussen som tar vägen förbi Universitetet, Chauffören ringde och kollade om vår biljett var en övergångsbiljett, dessutom kändes det som om han gasade på lite extra så vi skulle hinna med nästa buss, vilket vi gjorde. Vi hade t o m 3 minuter till godo när vi äntligen var framme 🙂

Och det där med med att inte kunna betala med bankkort gällde visst bara typ, Maestro, vilket det flesta ungdomar i Sannas ålder har.

Nu har vi rekat och kommer säkert utnyttja bussen fler ggr. Men håll med om att vi hade en trixig morgon 🙂

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.