Praktikplats!

Praktikplats, ett fantastiskt tillfälle att lära sig ett yrke. Och ett fantastiskt tillfälle för arbetsgivaren att matcha in en kompetent person i sin organisation som de sedan kan forma inom ramen för sin kultur och arbetsstruktur.

Visst låter det som en perfekt kombination? Synd bara att ingen verkar förstå det förutom jag då.

Och tänk vad de missar när de meddelar att mig de tyvär inte har möjlighet att ta emot  en praktikant. Tänk vad jag skulle tillföra dem mycket. Jag som är så bra. 

Okay då, jag förstår att man inte kan säga att man bara är bra utan att precisera sig närmare. Därför har jag knapprat ihop ett CV och ett personligt brev som jag skickar till höger och vänster.

Inte för stelt och inte för tramsigt. Vad är det dom vill ha? Förmodligen vet de inte det eftersom de inte förstått att de har ett behov av mig. Det känns lite som att söka ett jobb som inte finns. Hur ska jag få dem att förstå att jag inte kommer att vara till belastning utan en fantastisk tillgång.

Se bara vilka arbetsuppgifter de skulle kunna ge mig.

·        Kontering och bokföring i bokföringsprogram,

·        Löner

·        Fakturering

·        Avstämningar

·        Enklare bokslut

·        Skatte- och momsredovisning

·        Betalningar samt övriga kontorssysslor som kan förekomma.

Förstå vad jag skulle kunna underlätta. Om jag bara fick chansen att visa vad jag går för. De behöver ju inte få veta att jag är värdelös på att baka eller inte kan backa med ett släp. Rakt fram går hur bra som helst men när jag ska backa får jag ta om och ta om. Har t o m gett upp ibland. Och när det gäller bakningen så kan det sluta hur som helst.

Men att jag gillar utmaningar och är inte rädd för att prova, har lätt att smälta in i en grupp, gärna ansvarar för egna uppgifter och är bra på att jobba, kan ju vara bra att veta.

Att jag dessutom är en trevlig prick som inte har långt till skratt kan väl inte vara någon nackdel heller.

 

2 kommentarer

  1. Jörgen Boman

    Borde inte någon på VK:s ekonomiavdelning läsa din blogg? Den är ju ett perfekt facit som bevisar du är både klok och rolig. Du borde få en praktikplats på VK tycker jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.