Tomta

Tänkte mig ut en stund och tomta runt i morgon kväll….

Eller tänkte och tänkte, det gör jag väl allt som oftast utan att jag tänker på det….förrän efteråt, men nu ska jag ut på riktigt och "hjälpa till". Det blir liksom nått nyttigt av det hela.

Oj vad alla barn ska längta efter mig…eller tomten förstås…men det är bara för att de inte vet att det finns en tomtemor. Jo de vet nog att hon finns men mer "som i bakgrunden", eller vid spisen helt enkelt.

Men jag tror det börjar bli vanligare och vanligare. Familjer börjar inse fördelarna med kvinnliga tomtar. Barnen blir inte lika rädda, det går inte lika mycket whiskey och dessutom är de lika duktiga på att dela ut klappar.

Har ju ryckt ut några gånger genom åren när det inte funnits nog "kariga" tomteunderlag. Gulligast var när min egen tomtenissa, kanske tre år, konstaterade att tomtemor hade likadant halsband som hennes mamma.

Nu lite julmys, Top Gun, TC och Danger Zone…

God Jul till er alla / Maria

 

 

 

 

6 kommentarer

  1. Jörgen Boman

    Jag tomtade för mina föräldrars grannar ett år, när deras barnbarn var på besök från Stockholm. Det mest bestående intryck från den arbetsinsatsen var när Filip 6år på bred stockholmska utbrister:
    ”Mormor!! Tomten gick in med skorna på! Hörru Tomten! Du gick in med skorna PÅ!!”

  2. Tomten

    Men visst delad du ut mer än bara gröt..tomtemor..

    Jag dricker inte gärna whisky…mer gin och öl..men det vet du som serverar mig…

  3. Maria Holmlund

    Svar till Jörgen Boman (2011-12-24 10:13)
    Kollade extra med barnen innan jag gjorde som de vuxna sa… Och de talade om att, man minsann inte fick gå in med skorna och då gjorde jag inte det.

  4. Maria Holmlund

    Svar till Tomten (2011-12-26 00:52)
    Förstår att du inte haft det lätt, vid var och vartannat hus stod en tallrik kall gröt som jag var tvungen att sleva i mig. Men det är inte jag som ställt dit den Tomtefar.
    Ett tips är att du nästa jul lägger en lapp vid tallriken och meddelar att du mycket hellre vill ha en öl eller GT när du kommer förbi på Julafton.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.