Björnar

Tänkte skriva ett inlägg om hur mycket jag ogillar alla dessa bilder på skjutna björnar men får inte riktigt till det.

Och nu när sista björnen är skjuten så kanske jag ska vänta med inlägget tills nästa höst då jag åter igen kommer att fundera på vilka som är intresserade av att, dag ut och dag in, se och läsa om de fantastiskt duktiga jägarna som håller upp huvudet på en död björn. Helst på, som i år, alla 25 st som tilldelats i Västerbotten.

Jag har inget emot jakten i sig utan håller med länsstyrelsen…

”En välreglerad jakt kan vara ett sätt att minska rovdjurs påverkan på bytesdjur, att bibehålla deras skygghet för människor, att stärka lokalbefolkningens delaktighet i rovdjursförvaltningen och att öka acceptansen för rovdjur”

…det är mer nyhetsvärdet i att få se varje död björn på förstasidan i tidningen jag fundrar kring och stör mig på.

Skulle det inte kunna räcka med ett ”Nu är jakten igång, i år är det 25 björnar som ska skjutas” Och sen en sammanfattande artikel kring hur det har gått och kanske nån smaskig jakthistoria. (Och då inte alla 25 smaskiga historier eller fler som finns efter en jakt utan en bra 😉

Bilder på döda björnar var och varannan dag stör mig som sagt. Detta bottnar sig kanske i att jag är lite svag för björnar, undviker helst björngropar på djurparkerna eftersom jag tycker så synd om dessa mäktiga instängda djur som jag bara kan se lidande hos.

Hellre en död vild björn än instängd på livstid i en grop. Men jag behöver inte se dem allihop. De enda som kan vara intresserade av det måste ju vara jägarna själva och de har väl egna forum och sociala nätverk där de kan skryta för varandra?

Fantastiskt vore att få se en vild björn…helst smaskades på blåbär i en solig sluttning med små nallar runt omkring…på lagom avstånd förstås…

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.